Israel eksploderer i skønne blomster fra nord til syd

Israel har i den forløbne vinter fået mere regn end i årevis, og nu viser et af resultaterne sig i form af en eksplosion af blomster i prægtige farver på marker og andre områder fra nord til syd.
Foråret har holdt sit indtog og omdannet ørkenstrækninger til malerpaletter, og israelerne valfarter i titusindvis dertil for at tage naturvidunderne i nærmere øjesyn.

Dagtemperaturen i Jerusalem og ude ved Middelhavet er idag oppe på 26 grader, ikke mindst til glæde for udenlandske turister, som for manges vedkommmende er rejst fra en temperatur omkring nulpunktet for at komme ned i varmen.

Nogle af de mest betagende ord om våren er skrevet i Højsangen, hvor der i kapitel 2: 11-12 står:
“For nu er regntiden ovre, regnen er hørt op, den er borte. Blomsterne kommer til syne i landet, sangens tid er inde”.

Sandstorm

Midt i al denne herlighed har naturen nu også vist sig fra en anden side i form af en voldsom sandstorm, den værste i de sidste fire år, som kom fra Egypten og indhyllede Israel i en grågul tåge, med sigtbarhed på knapt en kilometer.

Ifølge meteorologer skyldes sandstormen en svær bølge ørkenstøv, der ramte flytrafikken, men stormen er nu draget vestpå.

Mens sandstormen stod på, var der luftforurening i store dele af Israel – og folk med åndedrætsproblemer blev tilrådet at holde sig indendøre og afstå fra svær fysisk aktivitet.