Kristen læge kurerede HIV-baby

Børnelæge Hannah Gay fra Mississippi blev verdensberømt i marts for at have kureret et barn født med HIV. Hun er tidligere missionær og taler åbent om sin kristne tro.
De internationale medier talte om et medicinsk gennembrud i marts, da Hannah Gay kunne fremlægge dokumentation for, at et nu to-årigt barn født med HIV er blevet helbredt for virussen.
Hannah Gay og hendes mand var i flere år udstationeret som missionærer i Etiopien. Først efter hjemkomsten i 1994 gik hun ind i arbejdet med HIV på Misssissippi Medical Center. Hun valgte specialet, fordi det var et deltidsjob, så hun fik tid til sin mand og deres fire børn. Det blev dog hurtigt fuldtidsarbejde:
– Gud valgte det tilsyneladende for mig, siger Hannah Gay til Baptist Press. Hun tilføjer, at det bedste er at forebygge HIV. Her kan kirkerne hjælpe folk med at tage de rigtige valg gennem forkyndelsen af evangeliet.
Bodil