Omkring 1000 europæiske muslimer kæmper i Syrien mod Assad

Europæiske efterretningstjenester er bekymrede over, at europæiske muslimer, der i Syrien kæmper mod Assad-styret, vil vende tilbage og udføre terroristangreb som følge af deres kontakter med al-Qaida.
Ifølge Søren Kern, seniormedarbejder i det New York-baserede “Gatestone Institute”,
kæmper omkring 1000 europæiske muslimer sammen med oprørerne i Syrien.

Han siger, at Syrien har erstattet Afghanistan, Pakistan og Somalia som hoveddestination for militante islamister, der ønsker at opnå kamperfaring.

På spørgsmålet om euroæiske regeringers bekymring over disse jihadisters tilbagevenden som terrorister siger han – med henvisning til terroristangrebene i Madrid og London – at bekymringerne er vokset after angrebet i Boston.

England, Irland og Frankrig menes at være de europæiske lande, som har flest krigere i Syrien.

Syrisk kommentar

USA har stillet sig skeptisk til israelske, franske og britiske udtalelser om, at det syriske styre allerede har taget kemiske vaaben i brug. Den syriske regering og oprørerne har beskyldt den anden part for at have brugt kemiske våben under et
angreb paa Aleppo.

Syrien har sidste år erkendt, at det har kemiske og biologiske våben og har sagt, at det vil bruge dem, hvis andre lande iæervenerede. Denne trussel blev imødegået med stærke advarsler fra USA og dets allierede.

Nu siger Syriens informationsminister, Omran al-Zoubi, i Moskva, at Damaskus ikke vil bruge kemiske våben mod dets egne borgere eller i tilfælde af krig mod Israel, først og fremmest af moralske grunde, men ogsa af legale og politiske årsager.


Artiklen fortsætter efter annoncen: