Torben skriver sange om heldagsskolen

Torben Schmidt er lockouted lærer og med i et kristent sangskrivernetværk. Det har inspireret to sange.Vi vil gi’ dig det bedste, vi har.
Vi vil gi’ dig det, der ta´r tid.
Vi vil gi’ dig det, der skal til.
Hvis vi (hvis vi).
Hvis vi bar’ ku’ få lov.

Sådan lyder omkvædet i en af Torben Schmidts sange. Torben er del af det kristne sangskrivernetværk i Aalborg. Desuden er han lærer og i skrivende stund lockouted fra sin stilling på Vodskov Skole.
– Det er ærgerligt, at det kom så langt. I begyndelsen troede jeg blot, at KL raslede med sablerne. Men der var åbenbart for langt mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening, kommenterer Torben.

Føler sig overløbet

Han skrev i forbindelse med regeringens lancering af heldagsskolen to sange om, hvad en folkeskolelærer brænder for.
– Jeg tror, mange lærere føler sig overløbet og overhørt. Det er ikke, fordi vi ikke vil udvikles, men vi vil gerne spørges til råds først, pointerer Torben. som er klar over, at han er farvet af sin partiskhed i konflikten.
– Det har været hårdt at blive konfronteret med KL’s manglende tillid til, at jeg og andre lærere arbejder for vores løn.
– Med sangene har jeg forsøgt at sætte fokus på, hvad vi vil som skole, forklarer Torben, som synes, at KL virker til at savne basal viden om, hvad der rent faktisk foregår.
Men alligevel ser han ikke KL som sin fjende.
– De er jo også bare mennesker med et arbejde, de skal passe.
Sangene, som er skrevet med hhv. forældre og lærere, kan findes på youtube som ”Hvis vi bar’ ku’ få lov” og ”Fællesnævner”.

Jeg vil nå dig hver dag, for der er noget på spil
Jeg vil vække dit mod, så lad mig komme til
Jeg vil dyrke dine evner
fra fri fantasi til fællesnævner
Der er noget på spil
Der er noget jeg vil
Så lad mig komme til