Bibelen er et kærligt værk

– Bibelens budskab er helt grundlæggende for hele mit virke, fortæller borgmester Anny Winther fra Rebild Kommune. Hun var en af flere borgmestre, der medvirkede på ”Den rullende Bibelmaraton” op til Danske Kirkedage.Borgmester Anny Winther (V) er ikke ukendt med maratonløb. Faktisk deltog hun i et maratonløb i Athen, der er hjemby for den krævende udholdenhedssport.
Op til Danske Kirkedage var hun med i en anderledes maraton: ”Den rullende Bibelmaraton”.
Det drejer sig om Bibelselskabets kampagne i 18 nordjyske byer. Her medvirkede hun sammen med andre kendte nordjyske kulturpersonligheder, kirkefolk og politikere.

Læste Bibelen på torvet

Anny Winther er borgmester i Rebild Kommune og bor sammen med sin mand i Støvring, hvor hun også er vokset op.
Hun reciterede passager fra Bibelselskabets Den Nye Aftale på Torvet i Skørping onsdag før Kristi Himmelfartsdag.

– Hvorfor har du sagt ja til det?
– Det har jeg gjort, fordi det er meget naturligt for mig. Og det er det, fordi netop det kirkelige er en grundlæggende livsværdi for mig. Samtidig er kirken jo en del af det lokale liv i kommunen.

Troen er en livsarv

Anny Winther er klar over, at bibeloplæsningen vil signalere hendes religiøse ståsted. Men det har hun ikke noget imod. Det der med kirken betyder nemlig noget for hende helt personligt.
– Jeg har så afgjort et forhold til kirken, fastslår hun og fortsætter:
– Kristendommen er jo vores kulturarv. Og for mit eget vedkommende kan jeg sige, at troen også er en livsarv, som jeg selv fører videre. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville læse op fra Bibelen, betænkte jeg mig ikke. Selvfølgelig vil jeg det.

– Hvad lægger du i ordet livsarv?
– Det er mere tæt på end kulturarv. Det er noget, der er rodfæstet i mig. Hele forholdet til det kirkelige har været en livsværdi for mig fra barnsben. Jeg fik det i vuggegave, og det har været en livsvej lige siden.

Glæde over bibellæsning

Og derfor er kristendom og kirke en ledsager i både liv og død, fortæller Anny Winther:
– Det er helt naturligt at have et forhold til både de levende i det kristne fællesskab og til de afdøde slægtninge, som vi jo mindes, når vi går forbi kirkegårdene. Det kirkelige hænger ved.

– Hvad er dit forhold til Bibelen?
– Jeg synes, Bibelen er et kærligt værk. Jeg har selv deltaget i Bibelmaraton for omkring otte år siden. Det var i vores egen sognekirke, Støvring Kirke, sammen med en stor kreds af mennesker.
Vi mødtes jævnligt og læste et stykke fra Bibelen sammen og talte om det bagefter. Det lykkedes mig i et stramt program at være med stort set hver gang. For det var noget, jeg glædede mig til.

Paulus blev aktuel

Anny Winther har talt sig varm og fortæller glad om positive oplevelser med Bibelen og maraton og Bibelmaraton:
– Jeg har en af mine mest fantastiske oplevelser i forbindelse med Bibelmaraton. Jeg deltog nemlig i et rigtigt maratonløb i Athen midt i en periode med bibelmaraton i kirken derhjemme.
I den forbindelse kom jeg op at se Korinther-ruinen. Da jeg kom hjem til Danmark igen, skulle vi netop læse Paulus’ breve til Korintherne i Det Nye Testamente.
– Jeg har aldrig før oplevet sådan en ”connection”. Det var helt fantastisk, at det passede sådan sammen. Det kunne lige så godt have været forskudt et eller to år. Men det var få uger efter hinanden. Det var helt sjovt for mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelen i hverdagen

Men Bibelen er ikke kun noget, man løber for eller læser op af ved særlige lejligheder. Sammenhængen mellem Korinther-ruinen og Korintherbrevene viser, at Bibelen er et historisk dokument og derfor også har noget at sige os i dag.
– Sammentræffet viser, at Bibelen har noget med virkeligheden at gøre. Det er ikke blot et digt eller et eventyr. Det er forankret i historien. Det samme er de kristne højtider. De har også betydning for vores hverdag som mennesker, siger Anny Winther.

– Hvordan kan du bruge Bibelen som inspirationskilde i en travl hverdag som politiker?
– Kristendommen er en livsværdi for mig, og derfor er Bibelens budskab helt grundlæggende for alt mit virke. Det gælder fx budskabet om tilgivelse og forståelse.
Når man har kirken og Bibelen som værdigrundlag, smitter det helt naturligt af på ens hverdag.


Artiklen fortsætter efter annoncen: