Bibellæsning gør dig gavmild

En ny undersøgelse viser, at jo mere du læser i Bibelen, jo mere giver du til velgørende organisationer.Jo oftere du læser i Bibelen, jo mere giver du til velgørende formål.

Kilde:
Undersøg-elsen er gennemført af YOUGOV for Bibelselskabet i samarbejde med Center for Kirkeforsking ved Københavns Universitet. 1005 repræsentativt udvalgte mennesker mellem 18 og 74 har deltaget i undersøgelsen.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har udført for Bibelselskabet i samarbejde med Center for Kirkeforskning ved Københavns Universitet.

Fire gange så meget

Forskellen er til at tage at føle på. De der læser i Bibelen hver uge giver i gennemsnit 3000 kr om året til velgørende formål, mens dem, der aldrig læser i den, i gennemsnit giver 700 kr. 39% af de ugentlige bibellæsere gav mere end 5000 om året. Det galdt kun for 2 procent af dem, der aldrig læser i Bibelen.
Det er Bibelselskabets magasin ”Bibelen og Verden”, som fortæller resultatet af undersøgelsen.
Lektor i teologi ved Københavns Universitet Hans Raun Iversen understreger til magasinet, at undersøgelsen ikke siger noget om, hvorvidt gavmildheden resulterer i bibellæsning eller om det er omvendt.
– Men sammenhængen er i hvert fald ikke til at tage fejl af, mener han.

Bibelen har konsekvenser

– Bibelen inviterer til en forståelse af tilværelsen, som du ikke kan tage alvorligt, med mindre du tager konsekvenserne af den, forklarer Hans Raun Iversen til Bibelen og Verden.
Han mener, at én af de konsekvenser kan være økonomisk hjælp, hvor der er uretfærdighed.
I undersøgelsens resultat skal der tages højde for, at blot 4% tilhører katogorien ”Læser ugentligt i Bibelen.”