Bomben der kan ødelægge Irans atomanlæg

Dybt under et bjerg nær byen Homs i Iran er der opført et atomanlæg, som man hidtil har troet ikke kunne ødelægges fra luften, men nu har USA udviklet en superbombe, der menes at ville kunne gennemtrænge bunkeren med anlægget og sprænge det i luften.
Stedet betegnes som Fordo berigelseskomplekset, og det nye våben menes at kunne influere så meget på situationen, at Israel vil opgive enhver tanke om at ødelægge denne atombunker på egen hånd.

Den amerikanske avis “Wall Street Journal” skriver, at USA’s forsvarsministerium har skabt en superbombe, som endnu ikke er blevet droppet fra et fly, men som fornylig er blevet vist i en video for israelske militære og civile ledere.

Ifølge bladet er udviklingen af denne bombe afgørende for at kunne overbevise israelerne om, at USA har evnen til at forhindre Iran i at opnå en atombombe, hvis det ikke lykkes ved dpilomatiske bestræbelser, og at “Israels militær ikke kan gøre dette alene”.

Bomben har betegelsen MOP (Massive Ordnance Penetrator) og vejer ca. 15.000 kg. Den har et opgraderet styresystem, som forbedrer dens præcision og et højteknologisk udstyr, som vil blive brugt til at undgå det iranske luftforsvar og nå frem til og ødelægge atomanlægget.
– Vi håber, at vi aldrig må gøre brug af bomben, siger en fremtrædende amerikansk embedsmand
med kendskab til bomben til “Wall Street Journal”.

Bladet skriver, at amerikanske efterretningsbureauer har konkluderet, at Irans atomanlæg er så vel bevfæstede, at Israels militær alene ikke kan udføre, hvad den omtalte embedsmand betegner som et “knock-out”stød. Selv om Israel skulle opnå dets egen MOP, vil Israel ikke have et fly, der vil kunne medbringe bomben til dens mål dybt inde i Iran.

Såvel præsident Barack Obama som forsvarsminister Chuck Hagel har under deres nylige besøg i Israel understreget Israela ret til at slå til mod Iran.

Det hvide Hus ønsker imidlertid at finde en diplomatisk løsning – men udelukker ikke en militær aktion.