Caritas udvider med to nyansættelser

Sprogkyndig nordmand bliver ny humanitær chef i Chad og specialestuderende dansker skal styrke den nationale indsats for den katolske hjælpeorganisation. Caritas har i maj måned udvidet medarbejderstaben med to nye medarbejdere.

Mia Toldam Korsgård og Ingunn Samdal Vikene er de nye medarbejdere i Caritas Danmark.

Det er Mia Toldam Korsgård, der bliver ny national koordinator og Ingunn Samdal Vikene, som bliver ny programkoordinator for nødhjælp. Det er to kompetente kvinder, som skal være med til at konsolidere Caritas’ arbejde nationalt og internationalt.
Caritas er den katolske kirkes hjælpeorganisation.

Ansvar for Tchad

Ingunn Samdal Vikene, 32 år, tiltrådte som programkoordinator for nødhjælp den 6. maj, og bliver en del af Caritas’ nødhjælps-team. Ingunn får ansvaret for den humanitære indsats i Tchad hvor Caritas, i samarbejde med lokale partnere, yder hjælp til flygtninge fra konflikten i Darfur.
Det er en erfaren kvinde, som fremadrettet skal styrke Caritas’ indsats i Sahel-regionen. Ingunn har en solid teoretisk og praktisk baggrund med to kandidatgrader i henholdsvis Udviklingsstudier fra Centre Européen de Recherches Internationales et Stratégiques i Brussel i Belgien og Latinamerikanske Studier fra Universitetet i Oslo i Norge.

Syv sprog flydende

Ingunn har derudover international erfaring med udviklingsbistand som uddannelses-konsulent for UNICEF i Madagaskar og førstekonsulent i afdelingen for global sundhed, uddannelse og forskning i Norad (Norsk direktorat for udviklingssamarbejde).
Caritas’ nye programkoordinator er født og opvokset i Norge og taler ud over norsk flydende fransk, dansk, engelsk, spansk, portugisisk og rumænsk.
Med ansættelsen af 31-årige Mia Toldam Korsgård, der blev national koordinator fra den 1. maj, styrker Caritas yderligere organisationens nationale arbejde. Mia får ansvaret for Caritas’ PREP-kurser, samt aktiviteter målrettet au pairs i flere storbyer i Danmark.
Det er med en god portion erfaring, at Mia tager fat på arbejdet med familierelaterede projekter og social støtte til au pairs. Mia har en BA i sociologi fra Københavns Universitet og er i gang med at skrive speciale om socialt udsatte flygtninge.
Mia har som studerende arbejdet i både Social- og Integrationsministeriet samt Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.
Både Ingunn og Mia afløser David Vincent Nielsen, som siden 2011 har varetaget det nationale arbejde og fungeret som projektkoordinator for Tchad. David bliver fremover programkoordinator for Caritas’ udviklingsprogram i Zimbabwe.
Eva