Colombiske kristne anholdt

Stammeledere har fanget og tortureret 14 kristne i Cauca-området, fortæller Åbne Døre.Ledere fra Nasa-stammen har fanget og tortureret 14 kristne siden 15. april.

Kristne, som tilhører den oprindelige befolkning i Cauca, Colombia, bliver forfulgt af deres landsmænd.

De kristne fra den oprindelige befolkning i Colombia er blevet udsat for langvarig mishandling. De kommer fra landbyerne Vitoncó og Monte Cruz i Cauca-området i Colombia og er del af samme kristne gruppe. Gruppens leder, Nereo Hueptía, er blevet pisket og slået med trækæppe.

Isoleret i reservatet

De kristne har været tilbageholdt siden den 15. april i Mosoco-reservatet – uden forbindelse til omverdenen.
Ifølge Åbne Døres kilder står Nereo Hueptía i spidsen for adskillige uddannelsesprojekter i reservatet. De er tilknyttet OPIC – en kristen organisation for mennesker fra den oprindelige befolkning i Cauca.
Kristendommen møder hård modstand fra reservatets ikke-kristne, der ønsker, at alle børn af den oprindelige befolkning skal oplæres i overensstemmelse med de skikke og traditioner, som den før-colombianske befolkning praktiserede.

Mishandlet i 11 timer

Tilfangetagelsen af de 14 begyndte, da Nereo Hueptía, hans kone, Amparo, og deres 5-årige søn plukkede bær på deres grund. En gruppe lokale omringede familien og begyndte at slå Nereo. Herefter stjal de bærrene og ødelagde afgrøderne. Nereo blev taget til fange, mens andre kristne hjalp Amparo og parrets søn med at flygte.
Flokken overgav Nereo til stammemyndighederne, der mishandlede ham fysisk i omkring 11 timer, hvorefter de løslod ham.
10 andre kristne blev taget til fange sammen med Nereo; også de blev mishandlet, fortæller Åbne Døres kilder. Blandt dem var blandt andre Benjamin Kumba og hans hustru, Mercedes Cholque, som begge er ledere i kirken.

Kristne jages på flugt

Konflikten mellem OPIC og den oprindelige befolkning, ikke mindst stammelederne, har ført til, at mange af de kristne blandt stammerne har fået deres land beslaglagt. Blandt dem er Evangelista Quebrada og hans kone, Maria Teresa Mesa, der også hører til Nasa-stammen.
Maria Teresa plejede at lave mad til børnene på OPIC’s bibelbaserede skole i Cauca. Men trusler fra ikke-kristne indfødte har fået parret til at flygte fra deres ejendom og fra regionen.
Amparo lever nu i skjul sammen med sønnen. De bliver beskyttet af andre af områdets beboere, oplyser Åbne Døre.