Danmission havde et super 2012

Danmissions samlede indtægter blev i 2012 de højeste i organisationens historie med 67,2 mio.
2012 blev et fantastisk år for den folkekirkelige organisation Danmission.

Mogens Kjær

De samlede indtægter nåede 67,2 millioner kroner, hvilket er det højeste i organisationens historie og er 11,1 millioner kroner mere end året før.
De rekordhøje indtægter har sat sit tydelige præg på Danmissions arbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten, der aldrig har været så omfattende som i 2012.
Det er særligt organisationens fattigdomsbekæmpende indsats i Tanzania og Myanmar, nødhjælp i Syrien og dialog- og udviklingsarbejde i Egypten, der har mærket de stigende indtægter.

Stigning i arveindtægter

Den øgede indtægt skyldes blandt andet, at endnu flere har valgt at tilgodese Danmissions arbejde i deres testamente – i alt 5,7 millioner kroner har Danmission modtaget i arveindtægter i 2012. Også de knap 100 genbrugsbutikker landet over har igen i 2012 haft en imponerende indtægt på 21,8 millioner kroner.
– Det har i årets løb været meget opmuntrende at mærke den stærke opbakning, vi har omkring vores nødvendige arbejde. Vi har en uvurderlig opbakning fra vores gode netværk i Danmark og fra Udenrigsministeriet. Og det har været virkelig dejligt og meget nyttigt, at vi har kunnet bruge de større indtægter på arbejdet ude i verden, siger generalsekretær for Danmission, Mogens Kjær.