Ingen plan B

Da jeg var i tyverne, standsede Gud mig og sagde, jeg skulle være sammen med de fattige. I flere år skjulte Han mig i slummen, hvor jeg gemt af vejen skulle forholde mig til min selvtilstrækkelighed og afskaffe alle reserveplaner eller jeg-klarer-det-selv-indstillinger. Hvis du har den indstilling, vil Gud lade dig prøve det et stykke tid.
Heidi Baker
Missionær i
Mozambique

Efter at Han havde ladet mig prøve det på egen hånd, ledte Han mig til de fattige for at lære fra dem. De fattige gjorde mig rig; i så utrolig mange ting blev de mine mentorer i åndelige ting.Vi fandt frem til de værst mulige slumområder at leve i, hvor vi måtte gå op på niende etage – uden elevator – for at komme hjem.To gange kom politiet til vores lejlighed for at fjerne vores datter, Crystalyn. De var sikre på, at hun måtte være solgt til prostitution, for ingen udlændinge ville frivilligt bo under disse forhold! Gennem de år i Asien, hvor vi boede der, kom Jesus til mig hver dag gennem de fattiges ansigter. Jesus er altid nok. Han døde, så vi alle kunne blive adopteret af Hans far.
Vi kan stole på Faderens kærlighed til os midt i smerte og lidelse. Jeg hørte Ham bede mig om at bringe de fortabte hjem til min Faders hus. I disse slumområder lærte jeg at gøre netop det og være fuldstændig afhængig af Ham. Jeg lærte at holde fast ved Kongens hjerte lige meget, hvor vanskelig situationen var. Jeg lærte, at min Fader virkelig tager sig af mig.

Ingen plan B

Efter at vi er flyttet til Mozambique, har vi lært at være totalt afhængige af Gud. Hvis Gud ikke er der for os der, dør vi. I den vestlige kirke pynter vi alteret, synger endnu en fantastisk sang, svinger med endnu et flag, tænder kulørte lamper og røgmaskiner og sidder i meget behagelige stole. Nogle af disse ting kan udtrykke en vidunderlig kreativitet og opfindsomhed. Men det kan også blive vores plan B. Det, vi har allermest brug for, er at være totalt afhængige af, at Gud er med os. Vi har brug for Hans sande nærvær. I vores fattige mozambiquiske mudderhyttekirker er vi nødt til at have Gud med – og vi er nødt til at få friske fødevarer – for ellers kommer der ingen.
Hvis Gud ikke kommer til stede, kommer der heller ikke andre. Hvis Gud ikke helbreder, vil vi dø. Hvis Gud ikke udfrier, vil dæmoner pine mennesker til døde. Vi har ingen økonomisk plan B, hvis Gud ikke tager sig af vore børn og sørger for vore behov. Så hverken kan eller vil vi fortsætte.
Hver eneste dag er vi afhængige af Ham for vores daglige brød for at give mad til skarerne.Vi er afhængige af Gud. I Jesus har vi alt, hvad vi har brug for. Han døde, for at der skulle være rigeligt til os.
Fra bogen ”Drevet af Kærlighed” af Heidi Baker.