Vi er alle sammen ens

Ny kristen film handler om processen fra afhængighed til uafhængighed. Og instruktøren ønsker at give budskabet: Det er muligt at ændre sig.Selvom historien handler om en baseballstjerne, som er en meget lille sportsgren i Danmark, så vil filmens grundlæggende budskab nok tale til flere.

Scott Elrod tv. spiller hovedpersonen Cory Brand i filmen.

Filmen ’Home Run’ handler nemlig også om den alkoholiserede stjerne og hans kamp for at blive fri. Og han er ikke den eneste, der kæmper med ting i livet.
I hvert fald fandt instruktøren af filmen ud af, at hun slet ikke var så anderledes fra de mennesker, som er blevet afhængige af noget. Filmholdet deltog i grupper for folk, som kæmper mod afhængighed, for at forstå det bedre.
– Efter flere uger gik det op for mig, at jeg er præcis ligesom dem. Og mens de måske bruger kokain, så bruger jeg måske en cupcake, siger Carol Spann Mathews til Christian Post.
– Du bedøver dig selv på én måde, og jeg gør det på en anden måde, men vi bruger begge noget, så at sige, for at slippe for en smerte.
– Og selv som kristne, så erstatter vi ofte kærligheden og trøsten fra Jesus med noget andet. Og det er en dårligere udgave, og det skaber som regel nogle problemer for os, mener hun.

Processen ligner os alle

Mange kristne film skildrer et problem, hvorefter der -måske lidt for hurtigt og let – kommer en løsning, når hovedpersonen tager imod Jesus. Carol Matthews ønskede, at denne film skulle vise mere om den personlige kamp:
– Selvom der helt sikkert ikke er noget større end evangeliets budskab, så ville jeg i denne film fortælle budskabet om overgivelse. Og jeg ville vise hans kamp: Han ville fikse sig selv, så snart det gik op for ham, at han havde et problem. Det tog lang tid for ham, ligesom det gør for os – men han var målrettet på, at han selv skulle løse det. Det blev hårdt for ham, da han måtte sande, at det kunne han ikke.
Filmen har netop haft premiere i USA, så det varer nok ikke længe, før man kan købe dvd’en herhjemme.
Henrik