Nyt initiativ til at flytte USAs ambassade til Jerusalem

Et nyt initiativ er blevet taget i USA til at flytte USA’s ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, men skønt stedet forlængst er udpeget, er udsigterne til en gennemførelse af planen stadig små.
Alverden ved, at når USA efter mange års tøven omsider vil tage dette skridt, vil det få store internationale konsekvenser, idet mange vestlige ambassader i Tel Aviv formentlig hurtigt vil følge det amerikanske skridt op og overføre deres diplomatiske post til Jerusalem.

USA har idag to diplomatiske repræsentationskontorer i Jerusalem – det vestlige konsulat på Agron Street i Vest-Jerusalem og det østlige konsulat – der indtil for få år siden havde adressen 27 Nablus Road i Øst-Jerusalem, men som nu eksisterer i Arnona-bykvarteret i Vest-Jerusalem.

Arnona lå engang i ingenmandsland mellem Israel og Jordan, men efter 6-dages krigen i 1967, da grænserne ændredes, blev Arnona et eftertragtet sted for mange jerusalemitter, hvor de kunne bo i et stille, pastoralt område mellem Jerusalem og Betlehem, blot få kilometer fra disse byer.

USAs ambassade i Tel Aviv skal måske flyttes til Jerusalem.

Stedet, hvor det amerikanske konsulat i Arnona nu ligger, var oprindelig tiltænkt som USA’s ambassade, og den vil relativt let kunne indrettes som ambasade, hvis der bliver givet grønt lys fra Washington.

I så fald vil hele dette bykvarter blive hovedstedet for vestlige ambassader, en slags “Embassy Row”.

Udviklingen vil imidlertid gå langsomt i denne retning.

Det nye inititiv til en flytning af USA-ambassaden blev taget ved en nylig begivenhed i Washington, da en gruppe medlemmer af kongressen fra begge partier, betegnet som “The Bipartisan Congressional Israel Allies Caucus”, vedtog en opfordring til Obama-regeringen om at overflytte ambassaden til Jerusalem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ved denne begivenhed, der markerede 46 året siden Jerusalems genforening, sagde kongresmedlem Doug Lamborn:
– Vi tror stærkt på, at Jerusalem skal anerkendes som Israels hovedstad.

– Det er godt forsinket, at den amerikanske regering flytter vores ambassade til Israels hovedstad, Jerusalem, sagde kongresmedlem Brad Sherman.

Kongresmand Trent Franks tilføjede:
– De dybe forpligtelser og venskabet med Israel hæver sig over politiske uenigheder,


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flere amerikanske regeringer, under præsidenterne Clnton, Bush og Obama har flere gange brugt præsidentens rettighed (til udskydelse. red) til at forhale flytningen af ambassaden til Jerusalem “i den nationale sikkerheds interesse”.

Begivenheden i Washington blev overværet af politikere fra store dele af verden og transmitteret til parlamenter i Europa og til knesset i Jerusalem.

I en video-tale fra Jerusalem sagde lederen af knessets “Christian Allies Caucus”, Josh Reinstein, at “vi ser, at Jerusalem ikke blot er et politisk anliggende, men også et bibelsk”.

I Sofia udtate det italienske parlamentsmedlem Magdi Cristiano Allam:
– Ingen kan betvivle Israels suverænitet over Jerusalem. De som gør dette, rejser også spørgsmålet om Israels ret til at eksistere.


Artiklen fortsætter efter annoncen: