Putin: “Rusland kan erstatte Østrig med fredsbevarende FN-styrke”

– Rusland kan erstatte Østrig med en fredbevarende styrke FN-styrke på Golan-højderne, har Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtalt på et møde med russiske officerer.
Han fremsatte sin udtalelse kort efter, at Østrig havde medddelt, at det vil trække dets 380 soldater tilbage fra FN-styrken UNDOF på 1000 mand med den begrundelse, at “der er en forværret sikkerhedssituation efter intensive sammenstød mellem syriske regeringstropper og oprørere ved grænsen”

De andre FN-tropper i styrken er kontingenter fra Indien og Filippinerne. men nu oplyser filippinske myndigheder, at Manila overvejer at følge Østrigs eksempel.

Rusland har længe været en allieret og våbenleverandør til Syrien, og Moskva har sammen med vestlige magter prøvet at bringe borgerkrigens to parter til en forhandling om at løse den over to år lange konflikt.

FN’s sikkerhedsråd vil blive sammenkaldt for at drøfte den østrigske tilbagetrækning, der sker efter at oprørere for en kort stund bemægtigede sig grænseovergangsstedet mellem Israel og Syrien og sendte FN-staben til at tage tilflugt i bunkere, inden syriske soldater drev oprørsstyrkerne tilbage.

FN-generalsekretær Ban Ki-moon siger, at FN hurtigt ønsker at erstatte den østrigske styrke og har advaret om, at “enhver militær aktivitet i området, som skiller israelske og syriske styrker, vil kunne sætte våbenhvilen på spil”.

Østrigs forsvarsminister, Gerhard Klug, siger, at han forventer at tilbagetrækningen af østrigske soldater vil ske i løbet af 2-4 uger, men at den kan finde sted inden for et par timer, “hvis nye voldshandlinger truer soldaternes sikkkerhed”..
– For første gang var det ikke muligt for den syriske regering at garantere en ordentlig støtte af FN, sagde Klug.

Libanon er særligt bekymret over en udvidelse af kamphandlinger, eftersom hundreder af dets borgere som aktive medlemmer af Hizbollah nu er i kamp sammen med Assads tropper.

Lederen af Syriens største oppositionsgruppe, George Sabra, siger, at involveringen af Hizbollah er ved at omdanne krigen i Syrien til en sekterisk konflikt mellem sunni- og shia-muslimer, og at fredsforhandlinger ikke er mulige, sålænge Hizbollah og Iran kæmper til støtte for Assad-styret.


Artiklen fortsætter efter annoncen: