Syrere prøver at finde fristed i Israel

Efter kamphandlinger på Golan-højderne har dusinvis af syrere forsøgt at komme ind i Israel, men de blev sendt tilbage af israelsk militær, efter at det var blevet afgjort, at byen Quneitra på den syriske side af dette grænseovergangssted ikke længere er farlig.
De pågældende syrere ankom til Quneitra-overgangsstedet torsdag ved middagstid og anmodede om tilladelse til at komme ind i Israel. De blev undersøgt af israelsk militær, men deres anmodning om indrejse til Israel blev afvist, da militæret udtalte, at Quneitra efter israelsk opfattelse er et trygt sted.

Imens har kampene på den syriske side af Golan-området medført, at et antal brande er udbrudt på begge sider af grænsen og har bredt sig til minefelter.

Røgskyer under kamphandlinger nær Golan-højderne.

Det anslås, at stort område er gået op i flammer nær israelske militære stillinger. En israelsk brandslukningsdeling er blevet tilkaldt og prøver at få kontrol med brandene, og militæret har instrueret lokale landmænd om foreløbig at holde sit borte fra disse steder.

I israelske militære efterretningskredse er det opfattelsen, at mens den syriske borgerkrig raser videre, er det usandsynligt, at præsident Bashar Assad foreløbig vil miste sin stilling. Man henviser i denne forbindelse til syriske regeringstroppers og Hizbollah-styrkers generopbring af den strategiske vigtige by Qusair.

De nylige kamphandlinger ved grænsen fandt sted nær israelske militærstillinger. Dagen igennem blev et antall morter- og tank-granater afskudt, og efter at israelsk militær havde undersøgt området, blev det opdaget, at to af mortergranaterne var landet på israelsk område, ifølge en israelsk militær talsmand. En af granaterne faldt ned nær den drusiske bebyggelse Boukata i den nordlige del af Golan.

Israel øger beredskabet

Det israelske militær har besluttet at øge sit beredskab efter kampene i Quneitra, og udkommanderet et betydeligt antal soldater og medicinsk personnel.

Den øverstkommanderende over nordkommandoen, generalmajor Yair Golan, har erklæret grænseregionen for “lukket militært område”. Der vil være støttetropper langs grænsen i denne weekend.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Våben til Syrien

Ifølge den amerikanske CNN TV-station er tre russiskse krigsskibe blevet identificeret i Middelhavet, mistænkt for at medføre våben til Syrien, omfattende avancerede anti-fly missiler. CNN oplyser, at USA har fulgt disse skibe, siden de forlod russisk havn for nogle dage siden, og at amerikanske satellitter har set “antydninger af containere, der blev bragt ombord på disse skibe”.

CNN oplyser, at S-300 missilforsvarssystemet vil kunne forbedre Syriens evne til at ramme fly fra USA, Israel og NATO.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Videre oplyser CNN, at det amerikanske hangarskib “Eisenhower” også vil være i det østlige Middelhav i de næste uger.