Opererer hemmelig israelsk elite-kampenhed i Syrien?

En hemmelig israelsk anti-terror eliteenhed siges at have været involveret i de sidste dages kamphandlinger mellem syriske regeringstropper og oprørere nær det israelsk-syriske grænseovergangssted ved Quneitra på Golan-højderne.
Det er præsident Bashar Assads top politiske og medie-rådgiver, Bouthaina Sha’aban,
der siger dette til “Al Mayadeen”-netværket, som er tilknyttet Hizbollah, og hun siger, at Israel er den store vinder af den syriske konflikt.

Hun påstår, at Israel er i ledtog med oprørerne, som hun betegner som “bevæbnede bander”.
– Når vi hører, at sårede fra de bevæbnede bander er blevet overført til Israel for at få lægehjælp, tænker jeg på, om disse mænd tilhører “Mista’arvim”-gruppen, siger hun.

Den underjordiske israelske terrorenhed Mista’arvim mistænkes for at have deltaget i kampene ved Quneitra i Golan-højderne.

Denne mod-terrorisme eliteenhed omfatter israelske officerer forklædt som arabere, oplyser den israelske avis “Yediot Aharonot”..

Ifølge Sha’aban er der tegn på, at gruppen, der kom ind i Israel, ikke var medlemmmer af de bevæbnede bander, men israelere.

Hun siger, ar israelerne og oprørerne har samme mål, og at Israel er hovedvinderen i denne konflikt – men tilføjer, at Israels interesse strækker sig udover oprørernes succes, og “at det er overflødigt at sige, at der er nogle som organiserer og arrangerer disse aktiviteter”.

Sha’aban kommenterer ligeledes kamphandlingerne nær den israelske grænse på Golan.
– Angrebet på Quneitra-grænseovergangsstedet var et led i et organiseret angreb mod Syrien, siger hun.

Overrasket

På spørgsmålet om det er muligt, at Israel vil få gavn af tilbagetrækningen af østrigske og filippinske styrker fra FN-styrken UNDOF, siger Sha’aban:
– Jeg kan ikke se, hvordan Israel kan få nytte af en tilbagetrækning, medmindre det ønsker af engagere sig endnu nærmere grænsen, og det tvivler jeg stærkt på. Jeg er sikkker på, at Israel var overrasket over og utilfredse med østrigernes beslutning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sha’aban antyder, at Israel var involveret i kampene i Qusair dagen efter, at Al Manar-TV-kanalen, der er tilknyttet Hizbollah, havde meddelt, at våben med hebraiske inskriptioner var blevet fundet i den syriske by, som fornylig er blevet generobret af regeringsstyrker og Hizbollzh-krigere.
– Der er bevis på, at de i Qusair som støttede og uddannede oprørere er folk fra en broget gruppe af nationaliteter, siger hun.

En kilde i det syriske udenrigsministerium siger, at Damascus beklager denne østrigske vedtagelse, men takker alligevel østrigerne for det arbejde, de har gjort.

Samme kilde siger, at Damascus byder velkommen til den russiske præsident Vladimir Putins tilbud om at sende russiske styrker til at overtage østrigernes i UNDOF.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Loyal

Hun siger, at der havde været nogle, som havde prøvet at overtale hende til at hoppe af og forlade Assad, men at hun havde besluttet at forblive loyal.

Tidligt lørdag raopporterede den officielle syriske TV-station, at Assads hær havde erobret den sidste oprørs-stilling i den krigshærgede by Qusair.