IPSICC

Blev kristen og helbredt for kræft

Etiopiske Aster Gebremedhin var meget syg og ville forlige sig med Gud, før hun døde. Men da hun var blevet kristen, forsvandt kræften, og nu går hun på bibelskole for at blive evangelist. Også missionær Per Rasmussen oplevede at blive syg og helbredt.- Jeg vil ikke se mig tilbage, jeg ønsker kun at tjene Herren, siger Aster Gebremedhin, 32 år, med et stort smil, der får de brune øjne til at lyse og de hvide tænder til at glimte i det smukke ansigt.

Aster Gebremedhin er nu helbredt for brystkræft. Når hun er færdig på bibelskolen, skal hun ansættes som evangelist i Mekane Yesus kirken.
Foto: Per Rasmussen

Marianne Bach, kommunikationssekretær hos Dansk Ethioper Mission, fortæller om Aster, som hun mødte under et besøg i Etiopien sammen med missionærerne Anne-Grethe og Per Rasmussen:
”Før i tiden betød det med tro og Gud ikke rigtig noget for Aster. Efter skolen havde hun fået en del praktisk erfaring med handel, og hun levede som de fleste andre i Goro i det østlige Bale i Sydetiopien.
Men hele Asters tilværelse væltede, da hun for otte år siden måtte se døden i øjnene:
– Jeg blev meget syg. Det var brystkræft, og jeg blev indlagt på hospitalet i Goba og skulle opereres. Jeg var sikker på at jeg skulle dø, fortæller Aster.
– Men Herren sendte en medpatient, som vidnede for mig og fortalte om Gud og om Jesus, der gik i døden, for at vi kan få evigt liv i troen på ham.
– Jeg troede, at jeg skulle dø af min sygdom, og nu blev det vigtigt for mig at forlige mig med Gud, før jeg døde. Så jeg omvendte mig, tog imod Jesus og blev en kristen. Og Gud greb ind. Han helbredte mig. Brystkræften forsvandt. Jeg var rask og skulle ikke opereres alligevel, forklarer Aster.
Hendes ansigt stråler og fylder mig med varme. Og ydmyghed. For Gud er stor”, fortæller Marianne Bach.

Forkynder evangeliet

Siden Aster blev en kristen, har hun arbejdet som evangelist på sin hjemegn. Hun forkynder evangeliet og forsøger at hjælpe de fattige og andre, der har det svært. Hun fortæller, at det evangeliserende arbejde har ført til, at der nu er 36 kristne i Goro-området.
Som frivillig evangelist i Mekane Yesus Kirken får hun ikke nogen egentlig løn, men menigheden betaler hende det, den kan.

Kristne blandt muslimer

Kirkens ældsteråd i Goro har sendt Aster til et års bibelskoleophold i Dodola. Her bliver ialt 19 elever undervist i bl.a. bibelfag, luthersk kristendom og evangelisation som ballast til tjenesten som evangelist.
Hjemmemenigheden tager sig også af Asters datter på 16 år, mens Asters yngste datter er med i Dodola.
– Jeg har ingen slægtninge, der kan tage sig af pigerne. Herren er min eneste slægtning, og jeg ønsker kun at tjene ham, siger Aster med glød i stemmen. Efter bibelskoleopholdet bliver hun ansat som uddannet evangelist i kirken.
Desværre blev en anden bibelskolestudent, Alemayehu Legese, arresteret af politiet i Dodola i marts. Anklagen lød på terrorisme og forræderi, fordi han efterlod kristen litteratur i en muslimsk forretning. Alemayehu er stadig i fængsel, selv om forsvareren har fået anklagen modificeret.

Måtte opereres i Nairobi

Anne-Grethe og Per Rasmussen er til daglig præstepar i Skagen, men pt. missionærer i Etiopien.

Sognepræst Per Rasmussen og hustruen Anne-Grethe har taget et års orlov fra embedet i Skagen for at lede missionens arbejde i Ethiopien. Ægteparret besøgte Aster og bibelskolen i Dodola sammen med Marianne Bach i april. Men i juni måtte Anne-Grethe og Per rejse til Nairobi, Kenya, fordi Per var blevet syg med stærke mavesmerter, og hospitalet i Addis Abeba ikke turde tage ansvaret for hans helbred.
I første omgang kunne heller ikke Nairobi-hopitalet stille en diagnose. Men til sidst lykkedes det dog både stille en diagnose og gennemføre en blindtarmsoperation i tide.
Alt forløb godt, så Anne- Grethe og Per kunne rejse tilbage til Addis Ababa den 17. juni, få dage efter operationen.
Bibelskolen i Dodola uddanner evangelister til Mekane Yesus Kirkens Wabe Batu Synode i det sydøstlige Etiopien. På 2012-2013 holdet er der fire kvinder.

Mekane Yesus Kirken
En af verdens hurtigst voksende lutherske kirker.
Har i dag næsten seks millioner medlemmer.
Kirken er opdelt i 23 selvstyrende synoder og arbejdsområder.

Marianne Bach/Bodil