Carman bruger sin cancer til Guds ære

Den tidligere kristne sangstjerne troede, at folk efterhånden havde glemt ham, og da han for nylig fik at vide, at han kun havde 3-5 år tilbage at leve i, ramte det ham hårdt. I stedet for at falde ned i et hul efter at have fået en uhelbredelig kræftsygdom, valgte Carman at gøre situationen til en ’Gamechanger’.
Når sygdom rammer os, leder vi ofte efter grunde til det. Hvad er Guds mening med det? Og hvorfor lige mig? De tanker kender Carman også til:
– Helt ærligt, så har jeg haft så mange livstragedier de sidste tolv år, at jeg er blevet lidt følelsløs overfor ”Hvorfor mig Gud?” siger Carman og forklarer, at han ikke fandt nogen brugbare svar på årsagen:
– Du kommer med grunde til, hvorfor Gud er utilfreds eller tilfreds med dig, og stort set det hele giver mening for dig. Alle har et oprigtigt perspektiv på det, og alle grundene giver god mening, men ikke noget endeligt svar, siger han.
Trods den voldsomme nyhed om, at han kun havde 3-5 år tilbage at leve i, genvandt Carman hurtigt fatningen:
– Da lægen fortalte mig det, ramte det mig hårdt. Men jeg følte med det samme også: Ok…det er det. Jeg har gjort, hvad jeg er blevet kaldet til at gøre. Der kommer et øjeblik for ethvert menneske, hvor det skal herfra. Jeg er klar. Jeg græd ikke og sagde: ”Hvorfor mig, Gud?” Jeg ved, hvor den slags tanker tager mig hen. Der er ingen svar for enden ad vejen. Nogle gange sker ting bare, mener han.

Vender det til sejr

Da Carman fortalte om sygdommen på sin Facebook-side, forventede han et par hundrede reaktioner. I stedet skrev mange tusinde, og Carman tænkte:
– Hvor var alle disse mennesker for to år siden? Hvad betyder dette?
Han bestemte sig for at vende ”Satans triumfkort” til at blive noget som var til Guds ære og har derfor startet et projekt kaldet ’Kickstarter’, som indebærer et nyt album og en sidste tourné. Projektet lever af frivillige donationer, og der er nu samlet hele 3 millioner kr. ind fra fans.
– Jeg forstår det ikke, griner Carman og fortsætter:
– Er det en pæn måde at forlade jorden på? Du ved aldrig, hvornår Gud er ved at gøre noget. Når han træder til, kan du ikke gøre noget for at forhindre det, siger han optimistisk.
Henrik