Jesu lignelser som moderne film

American Bible Society planlægger at lave Jesu lignelser til moderne film, men de mangler over 1 millioner kroner og beder derfor om hjælp.Hvordan ville lignelsen om ’Den fortabte søn’ se ud i dag? Det giver American Bible Society et kvalificeret bud på – hvis de får penge nok.

Et klip fra traileren til ’The Return’, som er lignelsen om den fortabte søn.

Jason Malec, som er executive producer på Parables Film Series, er ikke i tvivl om, at lignelserne skal pakkes ind på en ny måde:
– Mens Bibelens budskab er uændret, så er måden det bliver fortalt på konstant i forandring, siger han til Christian Post.
På vimeo.com og parables.com er der lagt en to et halvt minuts trailer ud fra ’The Return’, som bygger på ’Den fortabte søn’. Den er skrevet og instrueret af Santino Stoner, som har arbejdet med over 50 kortfilm i sin karriere – og også har arbejdet med kendte præster som blandt andet Rob Bell og Francis Chan. Førstnævntes kortfilm er solgt i mere end fem millioner eksemplarer.

Mangler over en million

Visionen er stor, men det er de fleste filmbudgetter som bekendt også. Derfor beder Parables Film Series om 1,1 million kroner i støtte på deres hjemmeside:
– Med 1,1 millioner kroner kan vi producere en verdensklasse kortfilm baseret på lignelsen om ’Den fortabte søn’, som vil nå ud til millioner af mennesker igennem vores netværk og distributionskanaler, siger de på hjemmesiden og understreger, hvordan den film vil ændre liv og skabe muligheder for endnu flere kortfilm.
– Jeg tror, at mange i dag har brug for at kende og forstå den ubetingede kærlighed, tilgivelse og imødekommende nåde, som kommer fra en fars åbne arme, siger Jason Malec, som også står bag ved ExploreGod.com-kirken i Austin, Texas, hvor der ved hjælp af filmklip svares på svære spørgsmål.
Henrik