Egyptens hær ødelægger 40 terror-tunneller

Urolighederne i Egypten har fået en ny dimension, da det oplystes, at egyptiske kampfly har ødelagt omkring 40 “terror”-tuneller nær grænsen til Israel.
Ifølge den israelske formiddagsavis “Yediot Aharonot” skriver det egyptiske blad “Al Gomhuria” at hæren, som udførte et kup efter massive protester mod præsident Mohamed Morsi og Det islamiske Broderskab, ønsker at foretage en omfattende operation i Sinai, hvor flere terroristangreb fandt sted i weekenden.

En talsmand for det egyptiske militær siger, at hæren ikke vil overlade halvøen til terrorister.

Ifølge egyptisk stats-TV og øjenvidner har der fundet en eksplosion sted i en egyptisk rørledning, som medfører gas til Jordan.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag eksplosionen af rørledningen, der er blevet angrebet over 10 gange siden tidl. præsident Hosni Mubarak blev styrtet i 2011 under de arabiske “vår”-opstande.

Voldshandlingerne nåede frem til Sinai-halvøen og Rafah-området, hvor terrorister afskød raketter mod en poitistation nær grænsen torsdag aften. Der blev tillige rettet ild mod El Arish’s interntationale lufthavn og tre militære kontrolsteder. Som følge af begivenhderne blev Rafah- overgangsstedet lukket..

Optrapningen resulterede i yderligere et offer, da aktivister dræbte en koptisk kristen præst i det nordlige Sinai i en operation, der kan betegnes som, det første sekterike angreb siden den mi,ltære omstyrtese

“Al Gomhuria” skrivert, at en planlagt operation i Sinai vil omfatte en betydninsgfuld rolle for det egyptiske luftvåben. Ifølge en kilde, der citeres af bladet, blev planen forelagt for den forstødte Morsi, men han afviste den og insisterede på, at operationen udelukkende skulle udføres over land.

Adspurgt om muligheden af at Israel ville modsætte sig operatioonen sagde den omtalte kilde:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Sagen har ikke noget at gøre med Israel, men med Egyptens nationale sikkerhed. Der er ingen vilje over viljen hos det egyptiske folk, som er bekymret over situationen i Sinai. Det er det samme folk. som ofrede en masse for Sinai.

Operation indledt

Den egyptiske avis “Al-Shorouk” citerede en højtstående militær embedsmand for, at den egyptiske hær allerede har indledt en operation i det nordlige Sinai i samarbejde med indenrigsministeriet for at fjerne bevæbnede jihadister, der har forskanset sig i bjergene.

Kilden siger, at yderligere detaljer om operationen vil blive afsløret i de næste par dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen: