Militærfly katastrofe-landede i Middelhavet

En israelsk flyinstruktør og en navigatør oplevede igår, hvad der frygtes af mange – at motoren i deres fly sætter ud, og at de må katastrofelande over åbent hav.

Israelske soldater haler resterne af det nedstyrtede F16-1 fly ombord på et redningsfartøj.

Det skete igår for besætningen på et F-161 kampfly – et af de kostbareste i det israelske luftvåben – under en øvelsestur over Middelhavet, ca. 50 km ud for Gaza-stribens kyst.

En talsmand for luftvåbnet siger, at motorstoppet på den to-sædede jetjager opstod som følge af en teknisk fejl.

De to mænd lod sig skyde ud med katapultsæde og faldskærm og landede på havet, hvor de tilbragte en time nær hinanden, mens de afventede hjælp.

Den kom fra en militærhelikopter fra “669”-redningsenheden, der fik dem ombord i en gummibåd, som. bragte dem til helikopteren. Der fløj dem til et hospital og en lægeundersøgelse.

– Begge mænd er ved godt helbred, siger en militær talsmand.

Sekunder efter motorstoppet prøvede besætningen, der var på en rutineflyvning, at genstarte motoren, men da det ikke lykkedes, var der intet andet valg end at slå alarm og gøre brug af katapultsædet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den øverstkommanderende over luftvåbnet, generalmajor AmirEshel, beordrede alle øvelsesflyvinger med F-161og F-151 fly idstillet, indtil man har fundet fejlen. Begge disse flytyper bruger den samme Pratt & Whitney motor.

Disse motorer har haft tusinder af flytimer, siger den omtalte kilde. Men vi har tidligere oplevet fejl, men et fly var i luften.

F-16C flyene har indgået idet israelske luftvåben siden 2004.


Artiklen fortsætter efter annoncen: