1200 israelske faldskærmssoldater springer ud om natten

Oestermann, Richard (130 Nyt fra Israel)Det israelske militærs faldskærmsbrigade har afholdt en natmanøvre, hvorunder 1200 soldater sprang ud af “Hercules”-transportfly.

Målet med manøvren var at praktisere større angreb bag en fjendes linje. Efter at soldaterne var landet og havde dannet formation, oprettede de angrebsenheder for at storme stillinger.. Hver bataljon blev beordret til at organisere sig i løbet af en times tid, hvorefter de indledte en fingeret infanterioffensiv.

Øvelsen fandt sted nær Ramat Hovav i Nsgev-ørkenen. Der blev også nedkastet udstyr som morterer, maskingeværer og køretøjer til brug i alskens terræn.

En militær talsmand siger:
– Fjenderne rundt om os samles ved grænserne. Ved faldskærmsudspring kan vi krydse grænser og opnå en formidabel fordel. Evnen til at bringe over 1000 kampsoldater bag fjendelinjer er unik og kan ikke kopieres på nogen måde. Vi ved ikke, om vi vil gøre brug af denne evne, men vi kan ikke forestille os hæren uden dette.

Brigadens chef, oberst Eliezer Toledano, sagde til soldaterne kort inden øvelsen:
– Det israelske folks øjne følger denne øvelse. Det ved, at når Israel beslutter sig til det, kan det sende 1000 kampsoldater dybt ind på fjendens område med et øjebliks varsel. Den militære ledelse ved, at den blot behøver at markere et sted – så er vi der allerede. Og vore fjender vil vide, at når som helst vil over 1000 faldskærmssoldater kunne udspy ild på deres hjemmefront. Jeg vil være sikker på, at når vi skal udføre sådanne missioner, vil vi være i stand til det.

Toledano, der var chef for en enhed under Den anden Libanonkrig i 2006, sagde, at personlig erfaring havde lært ham, hvor relevant faldskærmsudspring er i kamp, og at denne øvelse er meget lig operationer, som hans soldater måske vil komme til at udføre.

Efter en pause på 13 år har det israelske militær for et årstid siden genoptaget faldskærmsudspring i større stil. .

Morgenen efter natmanøvren fløj faldskærmstropperne til Golanhøjderne, hvor brigaden vil afholde øvelser, som ventes at ville vare flere måneder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: