Dansk-brasiliansk par skal lede UMO

Danske Ulrik Corneliussen og brasilianske Nubia er det nye landslederpar for Ungdom med Opgave i Danmark.

Ulrik 38, Nubia 36 og deres tre børn på 10, 7 og 3 flytter fra den ene verdensdel til den anden.

Den lille familie med efternavnet Corneliussen kommer fra Recife i Brasilien, hvor de gennem de sidste mange år har arbejdet med gadedrenge i Håbets Hus – et projekt under Ungdom med Opgave, UMO.
Det var også UMO, som i første omgang sendte den kun 20-årige Ulrik fra Danmark til Brasilien. Her mødte han sin hustru Nubia, som er brasilianer.
Og nu er det UMO, som kalder familien hjem til Danmark, hvor de skal være landsledere og i første omgang også baseledere på Sjællebro.

Ikke færdige med Danmark

Familien har tidligere – i 2000 og 2012 – to gange boet i år i Danmark.
– Efter vores ophold i 2012 følte vi ikke, at vi var færdige med landet. Men vi havde ikke noget konkret at gå efter. Derfor tog vi også som aftalt tilbage til Brasilien og arbejdede videre i det arbejde, som vi havde der. Vi fik bil og var tilbage i det hus, vi selv havde bygget på UMOs missionscenter i Recife, men så fik vi en indbydelse til at blive ledere i UMO Danmark, fortæller Ulrik.
– Vi bad over det og følte, at det var det, Gud ledte os til. De største af vores børn kunne få lov til at komme i de samme klasser som sidste efterår, og de var også med på idéen. De sagde: ”Der er gode og dårlige ting i både Danmark og Brasilien. Vi vil gerne bo i Danmark”, forklarer Ulrik.

Kulturchok

– Jeg har stort set levet hele mit voksne liv i Brasilien, så for mig er det et kæmpe kulturchok at være i Danmark. Ikke mindst, fordi de fleste mennesker opfatter mig som dansker og forventer, at jeg forstår alt.

– Men vi kommer med stor ydmyghed og lærevillighed til den danske kultur og er indstillet på at lære og forstå, ligesom hvis vi var rejst til et helt fremmed land.

– Jeg håber, at vores to kulturer bliver en fordel, så vi kan tage noget af det gode med fra begge verdener, forklarer Ulrik.
Han har ikke tænkt sig, at sætte en fastlåst dagsorden for sit og Nubias lederskab af UMO, før han har talt med medarbejderne og lært den danske organisation bedre at kende.
– Vi drømmer om, at vi må komme til at se Gud gøre fælles visioner og drømme til virkelighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:s2_Nubia og Ulrik