“De hader Israel, men hader Hizbollah mere”

Nyt fra Israel-forsideDen palæstinensiske teroristgrguppe “Abdullah Azzam Brigaderne” har påtaget sig ansvaret for raketbeskydningen af Israel i torsdags, men har tillige erklæret sig imod Hizbollah for dettes støtte af det syriske regime – en situation som har fået en israelsk politisk kommentator til at sige: “De hader Israel, men hader Hizbollah endnu mere”.

“Brigaderne” er en gruppe der er tilknyttet Al-Qaeda, som er koblet sammen med det nylige raketangrab mod Israels sydligste by, Eilat.

 

Det fremgår af en analytisk artikel af klummeskriveren Roi Kais i bladet “Yediot Aharonot”, at kortene påny er blevet godt blandede i denne del af Mellemøsten.

 – Det er ironisk, at sunny-islamiske verdens-jihadister er blevet en fælles fjende for Israel og dettes nemesis, det shia-muslimske Hizbollah. skriver Kais.

 De radikale grupper har rettet flere slag mod Hizbollah, hvoraf det seneste er bilbombningen af bevægelsens støttepunkt i det sydlige Beirut, nogle måneder efter et raketangreb i det samme område.

 

Syrisk sump

– Hizbollahs ledere, skriver Kais, driver bevægelsen stadigt dybere ind i den syriske sump.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Verdens jihad”s aktivitet i Libanon er ikke noget nyt fænomen, skriver Kais. For nogle måneder siden var byen Sidon i Libanon scenen for en  blodig udveksling mellem den al-Queda orienterede “Fatah al-Islam”-gruppe og  fanatiske salafist-mænd fra sheik Ahmad al-Asir gruppen.

Videre hedder det i Kais’ artikel

– Fatah al-Islam, som stadig eksisterer i palestinensiske flygtningerlejre i Libanon, har fået tilslutuning af andre grupper som den libanesisk-palestinensiske Jund al-Sham gruppe, der opererer i den palestinensiske flygtningelejr Ain al-Hilweh i Sidon og Abdullah Azzam Brigaderne, der hurtigt er ved at opnå en prominent plads i de blandede gruppe, som opererer i flygtningelejre i Syd-Libanon, særligt hvad angår angreb mod Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Abdullah Azzam Brigaderne” er en radikal sunni-muslimsk gruppe, tilknyttet  al-Queda grupper rundt om i Mellemøsten, med udløbere i Eypten, Irak og andre steder i området, skriver Kais.

 

Bin-Laden

Denne gruppe blev oprettet i 2004 og fik navn efter sheik Abdullah Azzam, en palæstinenser og en af grundlæggerne af Afghani al-Qaeda gruppen , som –  siges det – var vejleder for al-Qaeda lederen Osama bin-Laden.

Udover dets krigeriske agenda mod Israel og jøder i almindelighed har en gruppe.ledet af den saudi-arabiske sheik Majid ben-Mohamed Majid udfordret Hizbollah  efter denne bevægelses involvering i den syriske borgerkrig. Gruppen har advaret shia-muslimer om,  at de er på vej til ødelæggelse og har påtaget sig ansvaret for angreb mod Hizbollah-stillinger i Libanon Dalen og Dahiyeh-bykvarteret i Beirut.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Tripoli

De samtidig bombeangreb mod to moskeer i Tripoli under muslimsk gudstjeneste fredag har medført grusomme tabstal – 47 dæbte og 300 sårede, hvoraf de 65 er i en kritisk tilstand.

Tripoli har oplevet flere sammenstød mellem sunni-støtter af syriske oprørere og alawitter, som støtter præsident Bashar Assads styre. USA har ofte givet udtryk for uro om, at Syriens strid vil kunne ruinere den skrøbelig fred i Libanons, hvor der ofte er sammenstød mellem tihængere og modstandere af Assads styre.

 Angrebene i Tripoli var de dødeligste siden Libanons borgerkrig 1975-90.