Israelsk lederartikel: “Kristne under belejring”

Nyt fra Israel-forsideDen engelsk-sprogede israelske avis, “Jerusalem Post”, bringer er i en lederartikel under overskriften “Kristne under belejring”  detaljer om angrebene mod den koptiske kristne menighed i Egypten, og skriver, “at dette ikke er radikalt anderledes end den anti-kristne begejstring, der har gennemstrømmet store dele af det betrængte Mellemøsten siden det arabiske forårs komme.

Lederen fortsætte:

– Det er utroligt, at dette sker lige under den vestlige medias radar. Angiveligt uopdaget og næsten uomtalt, fremstår dette anti-kristne fremstød som en yderligere illustration til udenlandsk presses ufattelige selektivitet. Nogle lidelser er ikke godt stof. Det ikke-objektive kriterium for den frie verdens vrede bliver yderligere mystisk, når kendsgerningerne er, at de hårdest ramte er hjemmehørende kirker, som Syriens assyrere og Egyptens koptere. De er blandt kristendommens ældste sekter og deres medlemmer omfatter levnene af gamle, oprindelige befolkninger.

Snesevis af kirker, klostre og skoler er blevet hærget, af Morsi-støtter, som oppisker lidenskaber ved at beskylde koptere for at have iværksat drab af pro-Broderskabs demonstranter. Kopterne, hvis kirke spores tilbage til år 50 e. Kr. i Alexandria,  bliver nu beskrevet som udenlandske indblandere, hvis plan er at underminere islam i Egypten. Kopternes nuværende lidelser minder om Egyptens etniske udrensning af jøder mellem 1948 og 1956. Dette gjorde Egypten “judenrein”. Idag emigrerer mange koptere.

 

Lederen slutter

– I hele regionen udgør kristne mellem to til  fem procent af befolkningen, sammenlignet med  20 procent for 100 år siden. Det eneste stadigt voksende kristne samfund i Mellemøsten er det bagtalte lille Israel. Blot under jødisk suverænitet er kristne sikre og fri fra fortsat terror og fortræd. Men det eneste lys af virkelig frisindethed i en uvenlig og ufølsom region vil næppe vinde anerkendelse fra en selvbestaltet oplyst verden.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: