En kvart million fra danske kristne

Indsamlingen på SommerCamp i Mariager til fordel for børn i Nordkorea gav 238.304 kr.Cirka 750 børn på tre børnehjem i Nordkorea kan nu se frem til yderligere hjælp. I uge 29 blev der på SommerCamp i Mariager indsamlet 238.304 kr. til Mission Østs arbejde i Nordkorea.

– Vi er meget taknemlige for den hjælp, som disse børn nu kan få. Det er utroligt opmuntrende at mærke, at deltagerne på SommerCamp samt utallige andre danskere ikke glemmer disse oversete børn i et af verdens mest lukkede lande, siger generalsekretær Kim Hartzner, der vendte hjem fra et besøg i Nordkorea i juli, hvor det var tydeligt, at hjælpen gør en forskel.

Tydelig forskel

– Sidste sommer begyndte vi seks måneders uddeling af ernæringstilskud til børnene efterfulgt af tre måneder med uddeling af proteinrige sojabønner. I løbet af denne periode har vi kunnet se en markant forbedring i deres helbred, fortæller han.
I november 2012 led fem procent af børnene af alvorlig og akut underernæring, men de seneste målinger i juli viste ingen i denne kategori. Siden november 2012 er andelen af børn, som viste tegn på langvarig underernæring, faldet fra 93 til 80 procent. Der er dog stadig 20 procent af børnene, som lider af moderat akut underernæring, og mange viser tegn på, at de mangler psykologisk omsorg og rokker derfor frem og tilbage for at stimulere sig selv.
– Trods den store nød er det utroligt glædeligt at se, at det faktisk gør en forskel at hjælpe disse børn.
Siden 2011 har Mission Øst uddelt nødhjælp til godt 50.000 mennesker i provinserne Nordlige Pyongan og Sydlige Pyongan.