Mobile klinikker til Pakistan

Fire mobile klinikker som denne skal nu hjælpe de mange internt fordrevne i Pakistan. Foto: Folkekirkens Nødhjælp.
Fire mobile klinikker som denne skal nu hjælpe de mange internt fordrevne i Pakistan. Foto: Folkekirkens Nødhjælp.

Fire mobile sundhedscentre skal nu hjælpe udsatte familier i Pakistan. Især de internt fordrevne kvinder har brug for undersøgelser og medicin, skriver Folkekirkens Nødhjælp.
Siden marts i år er 130.000 mennesker blevet tvunget på flugt på grund af kampe mellem regeringsstyrker og militante grupper i Pakistan nær Afghanistans grænse. Flygtningene er ofte fattige, og dårlig hygiejne gør dem sårbare over for epidemier.
Kvinderne er de mest udsatte, og de risikerer fx at blive overfaldet på rejsen til sygehuset. De har heller ikke råd til behandlingen. Derfor har EU bevilget syv millioner kroner i støtte til de fire mobile klinikker, og Ole Ramsing fra Folkekirkens Nødhjælp besøger Pakistan for at gå ind i hjælpearbejdet der.
Bodil