Netanyahu: “Iran har 7000 nye snurrende centrifuger siden præsidentvalget”

Nyt fra Israel-forsideSiden den nye nye iranske præsident Hassan Rouhanis tiltrædelse for nogle måneder siden har Iran  installeret 7000 snurrende centrifuger – Rouhani  er blot et nyt ansigt på et gammelt styre, siger statsminister Benyamin Netanyahu.

Det var fjerde gang i løbet af få dage, at Netanyahu havde taget sigte på Rouhani, hvilket afspejler den kendsgerning, at selv om de israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger skal fortsætte i Jerusalem næste onsdag, forbliver Iran øverst på Netanyahus agenda som den vigtigste sikkerhedsudfordring til Israel.

Det er Netanyahus opfattelse, at det eneste, der har ændret sig hos iranerne, er, at deres ord er blevet noget  mildere.

– Iranerne skal dømmes efter deres handlinger, ikke deres ord, siger den israelske regeringschef.

Iran har ikke ændret kurs. Beviset er installeringen af nye centrifuger, heriblandt 100 opdaterede modeller med øget mulighed for uran-berigelse. Den iranske præsident prøver at præsentere et nyt ansigt over for Vesten, men der er fortsat nye fremskridt for atomprogrammet.

Netanyahu sagde dette under en tur til nye militærbaser nær Beersheba:

 – Jeg ved, at nogle sætter deres håb til Irans nye præsident, sagde han. Han ved, hvordan han skal udnytte dette, og i går slog han til lyd for nye samtaler. Selvfølgelig vil han have flere samtaler. Han ønsker at tale, tale og tale. Og mens alle har travlt med at tale med ham, vil han være travlt optaget af at berige uran. Centrifugerne vil fortsat snurre. Det er ingen hemmelighed. Den nye iranske præsident praler af, at det er hans strategi. Han siger: “Jeg taler og smiler og jeg beriger uran.