Erekat: “Bosættelses-udvidelse kan afspore fredsforhandlingerne”

Nyt fra Israel-forsideNæste runde af de israelsk-palestinensiske fredsforhandlinger indledes på onsdag i Jerusalem, men

stemningen bliver næppe god, efter at det er blevet meddelt, at Israel påtænker at udvide byggeri i bosættelserne.

 Den palæstinensiske forhandlingschef, Saeb Erekat, har i et  vredt brev til udenrigsminister John Kerry  krævet, at Israel aflyser disse  planer.

 Erekat fremsatte ingen trusler om at boykotte forhandlingerne, men sagde advarende, at medmindre dette byggeri standses, vil det være “svært for ham at se, hvordan forhandlingerne kan føre til fremskridt i retning af en fredsaftale”.

 

Brevet henviser til flere byggeplaner, Israel tidligere har bekendtgjort, omfattende 878 boliger i forskellige bosættelser og 63 boliger i Øst-Jerusalem.

 Erekat skriver, at bosættelserne krænker såvel Genferkoventionen som Israels forpligtelse i henhold til Oslo-aftalerne, og at Israel viser “dårlig tro” og “manglende seriøsitet”.

 – Disse planer er et slag i ansigtet på Washingtons mæglingsbestræbelser, hedder det i brevet,


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Erekat opfordrer Kerry til at træffe de nødvedige skridt for at sikre, at Israel ikke fremmer disse bosættelsesplaner og overholder dets lovlige forpligtelser og tilsagn.

 En fremtrædende palæstinensisk kilde siger, at Kerry nu nu må bevise, at USA’s regering er en upartisk mægler og ikke bøjer sig for israelsk diktat.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Det amerikanske udenrigsministeriums talsmand, Jen Psaki, siger, at Washington ikke accepterer lovligheden af fortsat bosætteraktitvitet, og har taget dette anliggende op med Israel..

 

Næste samtalerunde skal finde sted på hotel King David i Jerusalem på onsdag.


Artiklen fortsætter efter annoncen: Den første gruppe på 26 af ialt 104 palæstinensiske fanger ventes løsladt i næste uge.