Israelsk flyangreb i Egypten?

Fem terorister menes at være blevet dræbt, da et israelsk fly igår – efter sigende på egyptisk opfordring – angreb en terroristbase på den egyptiske side af Rafah ved grænsen mellem Egpten og Gaza-striben.

Det palæstinensiske nyhedsbureau Ma’an citerer egyptiske kilder for, at en israelske drone bombede raketanlæg i et ørkenområde efter en overflyvning, hvorunder raketter var blevet opdaget,

Det israelske militær, IDF, afviser at kommentere historien.

Ifølge nyhedsbureauet AP har en egyptisk kilde udtalt, a det israelske flyangreb var koordineret med egyptiske myndigheder. Det oplyses, at et israelsk fly affyrede to raketter mod målet i Rafah, dræbte fem terrorister og ødelagde en raket afskydningsrampe.

Forinden var lufthavnen i den israelske ferieby Eilat blevet lukket i to timer, efter en egyptisk alarm om anti-fly raketter i Sinai. Cairo havde gjort Israel opmørksom på trusler fra Sinai-baserede militsgrupper om at angribe Israel med raketter med an rækkevidde af 70 kilometer.

Den israelske generalstabschef, Benny Gantz, beordrede luftrummet over Eilat genåbnet efter nogle timers forløb.

Ma’an oplyser, at egyptiske jetjagere rutinemæssigt kredser over Sinai for at afvære mulige forsøg på at angribe Sinai og Negev med raketter.

Den egyptiske hærs talsmand, Ahmad Ali, oplyser, at den egyptiske hær fortsat forfølger militmænd i Sinai, og at 60 mænd blev dræbt og 103 taget til fange under en sådan operaton i forrige måned.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han udtaler, at hæren har ødelagt 102 tunneller og 40 brændstod-siloer ved Sinai-Gaza grænsen og konfiskeret et antal køretøjer.

Talsmanden benægter imidlertid, at Israel er ansvarlig for angrebet mod Rafah. Han siger, at der ikke er noget sandt i den “falske påstand” om, at Eypten og Israel samordnede dette angreb.