Skridt til forvandling

s15_etnMed evangeliet i centrum7”Med evangeliet i centrum” er en glimrende studiebog om at efterleve evangeliet.

Denne studiebog er glimrende til at lære, hvad det vil sige i praksis at efterleve evangeliet.

Styrken ligger i, at man læser materialet i en gruppe. Det vil man få mest ud af, for ganske vist kan man selv læse hvert kapitel med tilhørende skriftsteder og besvare spørgsmålene alene, men bogens hensigt er netop at gå i dialog i et fællesskab, se nye perspektiver og se sig selv i et nyt lys sammen med andre. Det er sådan, man vil få nye indsigter til processen med at blive forvandlet.

Forandring og forvandling

Bogens første del handler om, hvordan man i praksis kan blive forandret, så man forstår, at det ikke handler om en selv, men om Gud, om de andre og om fællesskabet i den menighed, hvor man kommer. Hvert kapitel illustrerer med bibelvers og gennem spørgsmål til samtale, hvordan man når dertil. Spørgsmål 1 er det samme i alle kapitler: ”Hvad var nyt, overraskende, provokerende eller godt i kapitlet?” I afsnittet om forandring handler det sidste kapitel ”Et liv med mirakler” om, hvordan Helligånden forvandler gennem evangeliet.
Kerneværdier i evangeliet
Bogens anden del handler om perspektiverne ved at se op til Gud, korset, det kristne fællesskab og evigheden. Især kapitlet om at se på det kristne fællesskab kan virke udfordrende, da det handler om at tage sin menighed med i overvejelserne ved store beslutninger.

Evangeliecentreret liv

Bogens tredje del handler om beslutninger, relationer, venner, ens ejendele og lidelsen. Fokus i kapitlet om beslutninger er: ”Hvordan hænger det sammen med førsteprioriteten at tjene Kristus?” Og i de andre emner er det gennem samtalen, at man gensidigt opbygger hinanden til at vandre hen imod større samklang med evangeliet, Gud og mennesker omkring en. Kapitlet om ejendele kommer godt omkring emnet med bibelske retningslinjer for det at give. Kapitlet om lidelse giver indsigt i, hvordan man kan forholde sig til det.

Til trætte læsere!

Sjovt nok har forfatterne været så forudseende, at de har forestillet sig, at nogle læsere til sidst kan synes, det er lovlig tungt at leve op til bogens budskaber. Derfor slutter bogen med et par opmuntrende sider til de trætte læsere om, at de er elskede og genstand for Guds grænseløse nåde!

Tim Chester og Steve Timmis:
Med evangeliet i centrum
– Gud, forandring og
hverdagsliv
106 sider • 100 kr.
Lohse

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: