Den var gratis…

s6_Nissen, Henri_(FRITSKRABT)_CMYK_2894Min kollega Eva kom ind til frokostpausen med en stor lækker sandwich. Den havde hun fået gratis på Q8 tanken. Det var et tilbud, de havde fra 11-13.

Jeg kiggede hurtigt på uret. Jeg kunne lige nå det, hvis jeg kørte hurtigt. Lækkersulten skyndte jeg mig at tanke bilen op, og gik så ind i Q8-butikken for at få min gratis sandwich.
– Nej, der er desværre ikke flere. Men du kan få en tilgodeseddel, sagde damen. Okay da. Så var turen ikke helt spildt.
Normalt kigger jeg aldrig på de tilbud, der vælter ind på min email. Men netop i mandags faldt jeg over et tilbud på gratis synsprøve og 3 par biller til 1495 hos Synoptik. Da min kone længe har antydet, at jeg burde se bedre – ud, bestilte jeg tid tirsdag middag. Så kunne jeg tage sandwichen undervejs.
Men jeg kom for sent af sted og måtte køre direkte til synsprøven. Her var ekspedienten forsinket, men der var da gratis kaffe, så jeg nåede lige at fylde et plastikkrus med dampende kaffe, før jeg blev kaldt ind i et maskinrum, hvor jeg blev udstyret med diverse linser. Om jeg kunne læse de nederste bogstaver? Jah, stod der ikke K A F F E?
Det viste sig i øvrigt, at jeg i stedet for 3 briller for 1495 skulle have ét par til ca. 7.000. Jeg forlod skyndsomt butikken og tænkte lidt over reklamens magt.
På vej tilbage lagde jeg mærke til, at en eller anden havde sat en gul reklameseddel i min vinduesvisker. Den var ikke fløjet væk, da jeg nåede tilbage til kontoret, og jeg opdagede, at det var en p-bøde. Jeg havde parkeret i Føtex gratis p-hus. Men man skulle åbenbart stille p-skiven alligevel. 540 kr. Øv!
Det var nu for sent at hente min gratis sandwich hos Q8, så jeg trillede tilbage og stillede for anden dag i træk min sult med Stryhns billige leverpostej og noget kedeligt brød, som jeg havde købt til halv pris, fordi det var – for tørt.
Onsdag havde jeg for travlt, og torsdag var der igen ingen sandwicher, da jeg dukkede op på tanken. Da tiden også smuttede fra mig fredag, indstillede jeg min telefon til at bippe, når kl. var lidt i 11. Lørdag var jeg imidlertid langt fra tanken, og da jeg søndag formiddags fik beskeden ”sidste frist for gratis sandwich!!!” sad jeg i kirken og tænkte på Kingos ord ”hvad er det dog alt, som verden opsminker med fager gestalt?”
Ak ja, sådan forgår verdens herlighed.
Nu havde jeg brugt 50 kr i benzin og spildt halvanden time, og måtte hoste op med 540 kr. i parkeringsbøde – og jeg har stadig ikke fået min gratis sandwich!