Englestemme med dybe tekster

s22_CD_Audrey-Assad-Fortunate-Fall-300x300Audrey Assad har skabt et album, som er så sødt og blødt, at man næsten kan mærke alt omkring én smelte sammen til noget lidt mere dybt og sårbart.

Det lyder måske ikke umiddelbart som det mest rosende, man kan sige, men jeg synes faktisk, at Assad langt hen ad vejen er meget overbevisende på sin nye plade ’Fortunate Fall’. Albummet består af 11 numre, som alle minder meget om hinanden – og så gør de alligevel ikke helt. Der er en god variation indenfor genren, som flere gange minder om noget, som vi kender fra Enyas smukke lydunivers. Men det er lige en tand mere poppet og akustisk her.
Audrey Assad har udover en smuk stemme også smukke tekster, som både kan vække eftertanke, og som kan bruges som meditationer over nogle af Bibelens sandheder og skriftsteder.

Et af de smukkeste numre hedder ’I shall Not Want’, og her kommer Audrey Assads utrolige flotte og nærmest engleagtige stemme virkelig til sin ret. Hun komplementerer teksten på overbevisende vis, og nummeret er ikke – som forventet – bare en gentagelse af Salme 23:
’From the love of my own comfort / From the fear of having nothing / From a life of worldly passions / Deliver me O God / From the need to be understood / From the need to be accepted / From the fear of being lonely / Deliver me O God / And I shall not want, I shall not want / when I taste Your goodness I shall not want / when I taste Your goodness I shall not want’

Hvis du plejer at høre metal eller hiphop, så vil du nok løbe skrigende væk fra dette album på grund af genren. Men jeg tror, der er mange, som vil have stor glæde at det. Kvalitet fornægter sig ikke, uanset hvilken genre det er – og her har du uden tvivl kristen kvalitetsmusik.
Henrik