Krise og håb

s6_Nissen, Henri_(FRITSKRABT)_CMYK_2894Udfordringen har netop fejret et festligt jubilæum, hvor vi alle blev opmuntrede og styrkede af Guds ånds nærvær. Trods alle problemer mærker vi, at Gud bruger Udfordringen til at tale ind i menneskers liv og til at opbygge og udruste os som enkeltpersoner og fællesskab.

Derfor lader vi os heller ikke slå ud af de problemer, vi møder. Den 1. september var jeg ellers nødt til at afskedige to dygtige medarbejdere, fordi vi mangler næsten en halv million i indtægter fra annoncer og abonnementer.
Det er frustrerende, at vi uge efter uge mister abonnenter. Begrundelserne rækker fra ”vi har ikke råd” (til 598 kr om året?) – til ”vi får den ikke læst” (fordi verdsligt tv sluger hver aften?) – eller ”vi låner den bare hos naboen”. Jo, men det kan avisen ikke leve af, venner.
På grund af internettet og gratisaviser kæmper alle seriøse abonnements-aviser nu en dødskamp.
Og hvis du – ved at se på billederne herunder – tror, at vi er for mange ansatte, så vil to af billederne desværre snart forsvinde, og flere af os er kun deltidsansat.

For at rette op på økonomien har vi ikke kun fyret folk, vi har også investeret nogle af de penge, vi har lagt til side i de gode år. Vi har købt et gammelt posthus, som vi flytter ind i omkring november. Vi fik det meget billigt, og investeringen betyder, at vi fremover vil kunne forbedre regnskabet med over 100.000 kr. årligt, fordi vi i stedet for at betale husleje kan leje en del af posthuset ud.
Vi investerer også i en lokal ugeavis, som vi forventer vil kaste 2-300.000 kr. af sig årligt.
Vi forsøger at samarbejde med kristne organisationer om at bruge Udfordringen mere til indstik og annoncer.
Vi arbejder med planer om en forsikringsklub og andre fordele for læserne, som også vil kunne gavne Udfordringens økonomi. Har du idéer, så kom med dem!
Hvis du er kristen og erhvervsmand, så overvej, om du kan støtte avisen med annoncer som en investering i Guds riges udbredelse. Jeg tror, du vil få det igen med renter.
Måske bliver vi nødt til at skære i antallet af sider. Vi vil nødig forringe avisens alsidighed. Men måske skal vi fokusere bedre på dét, der er avisens opgave.
Så opsige ikke avisen for hastigt, men anbefal den tværtimod til andre. Vi har brug for Udfordringen i den dramatiske og forvirrende tid, vi nu lever i. Så vi i stedet for at bukke under, retter ryggen – og kigger opad.