Nedtællingen begyndt: “USA-angreb kan ventes når som helst”

Nyt fra Israel-forsideUSA har endnu engang vist, at det er den moralske vogter i en verden fuld af frygtsomme.

Nu menes nedtællingen at være begyndt til en amerikansk militæraktion mod Syrien som reaktion mod det syriske styres anvendelse af  kemiske våben.

Syrien venter et militærangreb “nårsomhelst” og er parat til at øve omgående gengældelse, siger en syrisk sikherhedskilde.

Vejen er banet for en amerikansk “begrænset og snæver handling”, efter FN-inspektører har forladt syrisk område efter at have foretaget undersøgelser om gasangreb.

 

Dette har åbnet et vindue for præsident Barack Obama til at gå til handling.

Obama-regeringen har offentliggjort beviser på, at det syriske styre har brugt kemiske våben mod civile og sagt, at det vil straffe Assad for dette “brutale og skamløse angreb”.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:FN-inspektørerne vil nu rapportere tilbage til generalsekretær Ban Ki-moon om deres konklusioner om der faktisk var et giftgasangreb den 21. august, baseret på materiale indsamlet på stedet,

Det syriske styre afviser at have været ansvarlig for den påståede episode, som – ifølge Washington – dræbte over 1400 personer.

Der er nu seks amerikanske krigsskibe i det østlige Middelhav, bevæbnet med krydsermissiler, som kan afskydes mod Syrien som led i et “begrænset og præcist angreb” – anderledes end det “bredere” angreb mod Libyen i marts 2011.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt de amerikanske krigsskibe i området er USS San Antonio, et amfibiefartøj med flere hundrede marinesoldater ombord, men det vides ikke, om der er planer om at landsætte denne styrke som led i en militæraktion..

San Antonios sejlads ind i området har været planlagt længe, men på amerikansk hold siges det, at det er “klogt at holde skibet i det østlige Middelhav, nær de amerikanske destroyere, i denne situation”.

Skibet sejlede gennem Suezkanalen i torsdags fra Rødehavet og fik fredag ordre om at forblive i Middelhavet, nær andre amerikanske flådeenheder. Et af skibene menes at have 2200 marinere ombord.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:De fem amerikanske destroyere medbringer hver ca. 30-40 “Tomahawk”-missiler, ialt omkring 200 sådanne missiler.

Den (pensionerede) amerikanske admiral, Gary Roughead, som var chef for USA’s flådeoperationer i Libyen i 2011, siger, at ethvert angreb mod Syrien skal ramme præcist  for at opnå maksimal skade på syriske militærhovedkvarterer og andre nøglesteder – for at undgå muligheden af gengældelsesaktion.

– Man må gøre noget, som mindsker det syriske militærs effektivitet, og det vil være deres kommando- og kontrolsteder, og disses ledelse og evne til at kontrollere luftrummet, siger Roughead.