USA kilder: “Obama parat til at angribe Syrien alene”

Nyt fra Israel-forsidePræsident Barack Obama skal være indstillet på, at USA foretager et begrænset militært angreb mod Syrien, selv mens allierede som England stadig drøfter, om de vil tilslutte sig en international militæraktion uden billigelse af  FN’s sikkerhedsråd..

Det er bladet “New York Times” der skriver dette og citerer højtstående amerikanske kilder for, at Det hvide Hus har tilstrækkelige beviser på, at USA alene går til angreb.

Obama har endnu ikke besluttet sig endeligt for at sådant angreb, men det antydes i vide kredse, at det vil finde sted, så snart FN-inspektørerne, der foretager en undersøgelse om gasangreb, har forladt Syrien.

 

FN-inspektørerne ventes at ville tilstile generalsekretær Ban Ki-moon deres rapport med påfølgende indkaldelse af sikkerhedsrådet, endnu i denne weekend.

Rusland vil formentlig nedlægge veto mod et resolutionsforslag om at foretage en repressaliehandling mod Syrien.

Så først i begyndelsen  af næste uge kan der ventes aktion i Syrien. Den midlertidige lettelse i situationen er kommet til udtryk ved, at den israelske hær tillader soldater i enheder, der er ansvarlige for sikkerhed ved grænsern til Syrien og Libanon, at tage på orlov i weekenden – men  hæren er stadig i højt beredskab.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra Damaskus er der uhygge-beretninger om, at busser med tusindvis af fanger er blevet flyttet til militære mål for at blive brugt som menneskeskjolde mod vestlige luftangreb, skriver den britiske avis “Daily Mirror”.

Øjenvidner i  Damascus har set busser fulde af fanger, der er taget fra deres celler til steder, der vil kunne blive angrebsmål.

                                 


Artiklen fortsætter efter annoncen: