Iransk militærchef: “Angreb mod Syrien vil medføre Israels ødelæggelse”

Nyt fra Israel-forsideDer lyder nye dommedagstoner fra Mellemøsten, idet den øverstkommanderende over Irans Revolutionære Garde, Mohammad Ali Jafari, siger, at et angreb mod det syriske styre vil medføre “en omgående ødelæggelse af Israel” og gøre Syrien til “et andet Vietnam for USA”.

Jafari siger til “Tasnim” nyhedsbureauet, at et amerikansk angreb mod Syrien “ikke vil hjælpe Israel”, og han advarer USA mod at risikere at blive inddraget  i en kostbar og langvarig krig, hvis det intervenerer i Syrien,

– Syrien vil blive en farligere  og  mere dødelig slagmark end Vietnam-krigen, og Syrien vil blive det andet Vietnam for USA, sagde han.

USA’s flåde

Den amerikanske flåde sender en femte destroyer , USS “Stout”, til det østlige Middelhav, oplyser amerikanske forsvarskilder.

Flåde-hovedkvarteret afviser, at denne stationering er knyttet til begivenheder i Syrien og siger, at den er et led i en længe planlagt rokade af skibe i Middelhavet.

Fra russisk side oplyses, at to krigsskibe – en missilkrydser og et anti-ubåds skib – vil ankomme til området i de kommede dage på grund af “en velkendt situation”, en klar henvisnig til konflikten i Syrien.

 

Imens er der nye kødannelse af israelere ved udleveringssteder for gasmasker. Der er ingen tegn på panik eller frygt, men  man sporer en pragmatisk indstilling i befolkningen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En kommentar fra en mand, der netop havde fået udleveret en gasmaske, var:

– Den syriske præsident Bashar Assad er en ond mand, der har gasset sit eget folk. Ingen ved, hvad han vil kunne gøre. Hvis den israelske stat giver os gasmasker, kan vi lige så godt få vores – for alle eventualiteters skyld.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: