Russiske krigsskibe nærmer sig – Israel øger militærberedskabet

Nyt fra Israel-forsideRusland vil sende to krigsskibe – en missilkrydser og et anti-ubåds skib – til det østlige Middelhav i de næste dage på grund af, hvad der fra russisk side betegnes som “en velkendt situation”.

Dette sker samtidig med, at vestmagtertne forbereder en militær aktion mod Syrien over påståede kemisk angreb mod civile.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax er denne flådebevægelse led i en længe planlagt rokering af krigsskibe i Middelhavet.

Der fornemmes nu en vis tilbagetrækning fra tanken om et umiddelbart forestående USA-anført angreb mod Syrien. Mange i Israel siger, at det synes, som om modet har svigtet hos USA’s præsident Barack Obama.

Også Frankrig forekommer at være mindre resolut. Frankrigs præsident Francois Hollande forekommer mere forsigtig end for nogle dage siden, da han sagde, at Frankrig er parat til at straffe de, der står bag de formodede gasangreb, som har dræbt hundreder af syriske civilpersoner.

– Man må gøre alt for at opnå en politisk løsning, sagde han – men det vil blot ske, hvis koalitionen har et alternativ.

 

FN’s team af inspektører af kemiske våben fortsætter deres undersøgelse af de ramte områder nær Damacus og planlægger at forlade stedet på lørdag. Der foreligger endnu intet om, hvad de har fundet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Imens har Israel øget dets militærberedskab ved grænserne i nord. Regeringen har besluttet sig for indkaldelse af reservestyrker. Over 1000 soldater er blevet mobiliseret til efterretningskorpset, hjemmefrontkommandoen og luftvåbnets flyforsvarsenheder.

Blot 60 procent af den israelske befolkning har gasmasker, og der er kø foran udleveringsstederne.

Ikke-israelere som fremmedarbejdere og turister henvises til at købe gasmasker.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Senior-kilder i Europa Unionen siger til Kuwaits “Al-Rai”avis, at præsident Bashar Assad er blevet advaret mod at angribe Israel som reaktion på et vestlige angreb mod Syrien.

Assads styrker skal have evakueret størstedelen af personellet fra hær- og sikkerhedskommando-hovedkvarterer i det centrale Damascus som forberedelse til et vestligt militærangreb.

                                                                                                                     


Artiklen fortsætter efter annoncen: