Rusland tilbyder Syrien S-300 missiler og en ny atomreaktor

Nyt fra Israel-forsideTre år efter at FN-sanktioner blokerede overførelse af S-300 luftforsvarsystemer til Syrien, skriver en russisk avis, at  præsident Vladimir Putin vil tilbyde den syriske ledelse sådanne missiler til en værdi af 800 millioner dollars og oprettelse af en ny atomreaktor i Bushehr.                                   

Det er den russiske avis, Kommersant, der skriver dette idag om mulighederne for at finde en løsning på den opståede krise.

For nogen tid  siden tilbød Moskva den iranske præsident, Hussan Rohani, en aftale om overførelse af fem S-300 missiler til Iran, men ordren blev annulleret. Rusland leverede Syrien komponenter til dette system, men nu har Moskva meddelt, at leverancen  ikke var fuldendt.

 

 Obama: “Det russiske tilbud må udforskes”

I en særlig tale til den amerikanske nation har præsident Barack Obama meddelt, at han med Putin vil drøfte det russiske tilbud om at neutralisere Syriens kemiske våben, men har samtidig anmodet amerikanerne om at gå ind for et angreb, hvis initiativet “slår fejl”.

– Hvis vi undlader at handle, vil Assad-styret ikke se nogen grund til at standse brug af  kemiske våben, sagde Obama i en tale fra Det hvide Hus.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han  tilføjede, at det russiske tilbud om at få  Assad til at placere kemiske våben under international kontrol har åbnet en mulighed for at standse et forestående amerikansk

militært angreb og opfordrede krigstrætte amerikanere til at støtte en begrænset militæroperation.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: