Årets Ildsjæl er en mester i pæretærte

s2_gurli jensenGurli Jensen fra København kåret for sin frivillige indsats i Danmission.

Årets Ildsjæl 2013 bager helt utrolig gode kager.

Men det særlige ved Gurli Jensen er, at hun ikke kun serverer de lækreste pæretærter for venner og familie. Nej, hun bager i stakkevis, som så bliver solgt i minicaféen ved Helligåndskirken på Strøget i København, der hver sommer byder københavnere og turister på kaffe og kage – frokost og en kold øl. Overskuddet fra caféen går til Danmission, der arbejder med kirkeudvikling, fattigdomsbekæmpelse og dialog i Afrika, Asien og Mellemøsten.
Gurli Jensen er en af omkring 8000 frivillige i den folkekirkelige organisation.

Organisator

Gurli Jensen har ikke kun styr på kageopskrifter. Hun er også den nødvendige organisator, der sikrer, at arrangementer båret af frivillige kan hænge sammen. Som tidligere køkkenassistent har hun styr på vagtplaner, køkkenhygiejne og antallet af kringlestykker. Samtidig er hun god til at få andre med i det frivillige arbejde, og hun har blik for, at frivillige er et team, hvor der også skal være tid og rum til hygge og snak.
– Gurli er kendetegnet ved sin hjælpsomhed, trofasthed og frimodighed til at spørge både nye og gamle frivillige, om de vil være med fx i minicaféen på Strøget. Tillykke til Gurli – og tillykke til Danmission for frivillige som Gurli, sagde biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, da han som formand for Danmission overrakte prisen til Gurli Jensen på weekendens repræsentantskabsmøde.

De længste skridt

Gurli Jensen gør ikke så meget stads af sig selv. Hun blev glad, men også helt overvældet, da hendes navn blev råbt op af biskoppen, og hun beskriver turen op på podiet foran de 300 mødedeltagere som ”de længste skridt, jeg har taget i mit liv”.
Udover at være frivillig i sommercaféen, så er Gurli Jensen også aktiv i genbrugsbutikken på Øster Farimagsgade i København og medlem af Danmissions stiftsbestyrelse i København. Hun stammer fra landsbyen Ørum Djurs på Djursland, men flyttede i 1965 til København som 20-årig.
Eva