USA erklærer “sejr” med Ruslands plan om Syriens kemiske våben

Nyt fra Israel-forsideObama-regeringen har erklæret, at det har sejret i tovtrækkeriet med Rusland om, hvem der har den største indflydelse i Syrien.

– Det var den troværdige trussel om et amerikansk angreb mod Syrien, som førte til, at landets hårdt trængte hersker, præsident Bashar Assad, renoncerede på sit kemiske arsenal – efter mange års benægtelse af dets eksistens, siger en  amerikansk regeringstalsmand.

 

Rusland har foreslået, at Syrien overgiver kontrollen over dets kemiske våbenprogram til internationale inspektører, så disse våben kan blive ødelagt.

Syriske ledere har accepteret en sådan ordning og sagt, at regeringen vil identificere disse kemiske steder og underskrive konventionen om kemiske våben..

– Det er for tidligt at sige noget, hvorvidt dette tilbud vil få succes, og enhver aftale må verificere, at Assad-styret overholder dets forpligtelser, har præsident Barack Obama sagt i en tale til det amerikanske folk.Han tilføjede, at dette initiativ indebærer en mulighed for at fjerne truslen om kemiske våben, uden brug af magt,  især fordi Rusland er en af Assads stærkeste allierede.

 

Kerry

Udenrigsminister John Kerry skal nu indlede globale forhandlinger om at omskabe forslaget til en realitet, og han begynder med at tage tyren ved hornene, ved en snarlig drøftelse med sin russiske kollega, Sergei Lavrov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Obamas talsmand, Jay Carney, betegner det russiske initiativ som “betydningsfuldt” og siger, at Rusland nu fremlægger dets prestige.

 

Putin forsøger nu at få det amerikanske folk over på sin side.ved at skrive en større artikel på en prominent plads i “New York Times” idag, hvor han har forelagt sine synspunkter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En israelsk poltisk kommentator, Chemi Shalev, siger om Obamas tale, at den kom en uge for sent.

– Den skulle han have holdt umiddelbart efter den kemiske massakre den 21. august, skriver han i bladet “Yediot Aharonot”. Hvis han havde gjort det, ville flere amerikanere nu have støttet en barsk amerikanske reaktion over for Assad, og der ville have været  færre amerikanere, som ville have tvivl om Obamas egen optræden.

 

Netanyahu

Statsminister Benyamin Netanyahu siger, at Syrien må berøves dets kemiske våben, og at det internationale samfund må være sikker på, at de der bruger masseødelæggelsesvåben kommer til at betale en pris.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var en forbrydelse mod menneskeheden at dræbe uskyldige civilpersoner med kemiske våben. Budskabet der vil komme til Syrien om dette, vil også nå til Iran, sagde han..