Behagelig inderlig lovsang

s22_matt-gilman-awaken-loveDer er forskellige typer af dygtige lovsangsledere i verden i dag.

Én type lovsangsledere er utrolig dygtig til at fange tidens musikalske trends og give os mulighed for at synge lovsange til hjertemusikstilen. Andre minder os med deres grandiose stil om himmelens evige lovsange. Nogle har en utrolig vægt på det profetiske i lovsangen og er ikke bange for at opføre sig unikt i processen.
Og så er der gruppen, som Matt Gilman tilhører. Han er lovsangsledertypen, hvor det er inderligheden, som er noget helt særligt. Dermed er det også tydeligt, and han hører til hos International House of Prayer i Kansas City, hvor lovsang og bøn nu har kørt døgnet rundt i 14 år.
Cd’en Awaken Love er Matts anden fulde cd. Den første udgav han i 2008 sammen med Cory Asbury. Men allermest er Matt Gilman nok kendt som sangskriveren bag nummeret ”Holy”, som også er blevet indspillet af Kim Walker og Kari Jobe.
På det nye album kan Matt Gilmans behagelige bløde lovsangsstemme nydes i enkle arrangementer. Enkelte af numrene leder tankerne tilbage til 90’erne i deres lyd, men ikke nødvendigvis på en ubehagelig måde. Nærmere så musikken i fred underbygger Matts fine inderlighed og ikke forstyrrer fokus på tilbedelse. Andre numre har stor moderne musikalsk kvalitet og kan lede tankerne over på indie-inspireret lovsang.
Titelnummeret illustrerer nok allerbedst albummets tanke i sit omkvæd: I want my heart to burn within me / I want to love You like You love me / I want my heart to burn within me / Awaken love.
Awaken Love er ikke århundredets album, men jeg ved, at jeg ofte kommer til at høre det. Fordi det minder mig om Guds nåde mod mig og min kærlighed til ham. Det vil jeg gerne mindes om – ikke mindst i den behagelige indpakning, som Matt Gilman serverer det i.
Eva