Bibeltro forsker godkendt som professor

Nicolai Winther-Nielsen mener, at de studerende bliver lokale teologiske mestre.
Nicolai Winther-Nielsen mener, at de studerende bliver lokale teologiske mestre.

Nicolai Winther-Nielsen er netop godkendt som professor. Han fyldte 60 år lørdag den 26. oktober.
Nicolai Winther-Nielsen, som fyldte 60 forrige lørdag, er netop blevet godkendt som professor i Gammel Testamente og bibelhebraisk.
Nicolai Winther-Nielsen underviser i Gammel Testamente og hebraisk på Dansk Bibel-Institut. Han er samtidig ekstern lektor i it-uddannelsen Persuasivt Design på Aalborg Universitet.
Et bedømmelsesudvalg på to danske professorer og en hollandsk konkluderer i bedømmelsesrapporten:
– Nicolai Winther-Nielsens erfaring som universitetslærer, forskningsleder og formidler af forskning lever fuldt ud op til de krav, der skal være opfyldt, for at man kan bestride en stilling som professor ved et dansk universitet. Hans forskning i bibelhebraisk og undervisning i hebraisk sprog ligger på et meget højt niveau.
– Hans udvikling og studie af database-styret sproglæring er bemærkelsesværdig, og den omhyggelige og omfattende rapportering om anvendelse, vurdering og testning af PLOTLearner 2 er et meget vigtigt forskningsarbejde. Der kan ikke herske tvivl om at Winther-Nielsen har opnået en position som en kapacitet inden for denne form for undervisning.
Udtalelsen slutter:
– Som følge heraf konkluderer vi, at Nicolai Winther-Nielsen er fuldt kvalificeret til at varetage en stilling som professor i Gammel Testamente og Informations- og Kommunikationsteknologi.
Nicolai Winther-Nielsen er gift med Margrethe, som han har to voksne døtre sammen med.
Svend Løbner