Henved 150 sårede fra Syriens borgerkrig behandlet i Israel

Henved 150 sårede fra borgerkrigen i Syriren er blevet behandlet på tre hospitaler i Israel  – Nahariya Hospitaler i byen af dette navn, Rambam Medical Center i Haifa og Rebecca Sieff Hospiitalet  i Safed nær Genezaret Sø.

 

Langt de fleste har fået behandling på Sieff Hospitalet, hvis leder er dr.Oscar Embon. De bliver af israelsk militær bragt fra det syrisk-israelske grænseområde til disse hospitaler, hvor de modtages og behandles som israelske patienter.

 

Flere af disse  syrere – mænd, kvinder og børn – er  næsten  forkullede og har mistet arme eller ben. Mange af dem er i en livstruende situation.

Disse  ofre for borgerkrigen støttes nu af ægtefællerne til en gruppe udenlandske diplomater, der gør tjeneste i Israel. Disse støttepersoner mødes nu jævnligt for at finde frem til, hvordan de kan være til større hjælp for de sårede.

Initiativtageren til denne indsats er Rachel Lord, gift med den australske ambassadør, Dave Sharma, som har påtaget sig at være “Israels ambassadør over for verden om denne tragiske situation”.

– Vi var overraskede over at se sensitiviteten  hos israelske læger og sygplejersker over for disse patienter, og hvordan lægepersonalet hurtigt bevægede sig fra at tale engelsk med os og hebraisk med hinanden til at tale arabisk med patienterne, siger Rebecca Lord, der er 37 år og tidligere menneskerettighedsadvokat.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Dette er en historie om Israel, som ikke høres ofte, siger hun. Israel plejer at få en masse negativ presse. Det er sjældent, der høres historier om en sådan utrolig humanitær indsats.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:De første sårede fra Syrien kom til Israel i februar i år,og siden er 144 ofre for borgerkrigen ankommet hertil.

– Nogle af børnepatienterne lider en grum skæbne, siger Rebecca Gold og henviser til situationen for to brødre, hhv. 13 og 15 år gamle, der ankom med granatsplinter i kroppen, og hvor den ene har mistet synet. Drengene var blevet ramt af en landmine, da de ville bringe vand til soldater på en syrisk militærbase.

– Hvad savner I,  bliver de unge patienter spurgt.

 Vores mor, lyder svaret ofte.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

En anden ung patient er en 15-årig pige, som ankom til Sieff  Hospitaler i en seriøs tilstand efter et bombeangreb nær hendes hjem i Dara’a. Hendes broder, bedstemor og fætre blev alle dræbt ved angrebet.

Der er den ene hjerteskærende historie efter den anden.

 

Længslen efter deres familie og hjemland er ofte stærkere end patienternes frygt for at vende tilbage til Syrien, siger en af  sygeplejerskerne. Det er en meget barsk situation.