Israels udelelige hovedstad

Bjarne Nederby”Bed om fred for Jerusalem”. Sådan lyder opfordringen fra kong David til os i Salme 122:6.

Jerusalem ligger på et bjerg, Zions Bjerg, i Judæas højland, ca. 800 m over havets overflade og kaldes ofte for Zions stad. Byen eksisterede allerede på Abrahams tid, men blev den gang kaldt Salem.

Byen blev erobret af kong David og gjort til Israels hovedstad. Det har muslimerne fuldstændigt fortrængt. Jerusalem er Israel hellige by, og efter at jøderne har været i landflygtighed og nu er vendt tilbage, er Jerusalem igen Israels hovedstad. Det blev byen, da Israel i en forsvarskrig i 1967 befriede Østjerusalem fra Jordan og siden har Jerusalem været Israels udelelige hovedstad. Knesset, Israels parlament, har sæde i Jerusalem.

Alligevel har de fleste lande valgt at have deres ambassade i Tel Aviv – også Danmark. Man har ikke villet eller turdet flytte ambassaden til landets hovedstad. Hvilken hån mod Israel.
Tjekkiet har nu valgt at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad og vil flytte deres ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem – og Danmark bør naturligvis hurtigst muligt gøre det samme, ligesom Danmark i EU bør opfordre de øvrige EU-lande til at gøre det samme.

I Israel er de politiske partier enige om, at Jerusalem ikke igen skal deles. Det ville også være uhørt, hvis en kommende palæstinensisk stat skulle have sin hovedstad i Østjerusalem, altså uden for deres eget land. Upraktisk og helt urimeligt.

Tiden er inde til, at verden anerkender Jerusalem som Israel hovedstad. Jerusalem er ifølge Mathæus 5:35 ”den store konges by”.

Bed for Jerusalems fred.