Julegospel – med plads i herberget

Der er plads i herberget - eller rettere i Idrætscenteret i Haderslev - når Oslo Gospel Choir synger julegospel. 250 billetter er nemlig reserveret til dem, der ikke selv har råd.
Der er plads i herberget – eller rettere i Idrætscenteret i Haderslev – når Oslo Gospel Choir synger julegospel. 250 billetter er nemlig reserveret til dem, der ikke selv har råd.

Oslo Gospel Choir har julekoncerter fire steder. I Haderslev er der 250 billetter til dem uden penge.

10 procent af pladserne bliver fyldt med dem, som ellers ikke ville være kommet.

Det er idéen bag, når Oslo Gospel Choir den 1. december i Haderslev Idrætscenter synger julen ind.
– I en julesang synges ”Nu tændes 1000 julelys” – det vil vi gerne være med til at gøre i 2013 med julegospelkoncerten. Der er plads til 2400 besøgende, og vi vil reservere 250 billetter til dem i samfundet, som har vanskeligt ved selv at skaffe sig adgang til koncerten, forklarer Bjarne Taulborg fra koncertudvalget i Indre Mission.
Målgruppen for disse billetter er bl.a. brugere af sociale væresteder eksempelvis Parasollen i Haderslev, Folkekøkken i Kolding, flygtninge, familier som modtager julehjælp og teenagere fra belastede familier.
Oslo Gospel Choir, et professionelt og ét af Europas bedste gospelkor, er kendt fra flere optrædener i dansk TV og flere tidligere koncerter i Danmark. Koret kan i 2013 fejre deres 25 års jubilæum.

Fire byer får besøg

Også Roskilde Kongres- og Idrætscenter, Lemvig Idræts- og Kulturcenter samt Arena Randers får besøg af det verdenskendte kor i dagene omkring 1. december. I Lemvig og Haderslev er det Indre Mission, som arrangerer koncerterne, i Randers er det Kronjyllands Valgmenighed og i Roskilde er det forlaget Lemian.