Kerry ventes at tage Netanyahu i skarpt forhør

Statsminister Benjamin Netanyahu ventes idag at blive taget i skarpt forhør af udenrigsminister John Kerry, på et syv timer langt møde i Rom, næsten halvdelen under fire øjne.

 

Ifølge en højtstående israelsk kilde vil størstedelen af mødet dreje sig om de israelsk-palæstinensiske drøftelser, og at Kerry vil prøve at opnå klare svar fra Netanyahu om hvilke kompromis’er denne vil gå med til for at opnå en endelig aftale.

 

De to mænd vil også drøfte Irans atomprogram og situationen  i Egypten og Syrien. Kerry menes først og fremmest at ville drøfte det palæstinnsiske anliggende.

 

Hidtil er der ikke blevet opnået betydningsfulde fremskridt i fredsdrøftelserne,  siden disse begyndte den 29. juli, men Kerry menes at have været tilfreds med, at drøftelserne har været accelerede i den sidste tid.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kerry vil fortsat “skubbe” samtalerne fremad med al sin magt.

Den amerikanske udenrigsminister, der nok kommer til høre en lang forelæsning fra Netanyahu om Iran, ventes at ville forsikre den israelske regeringschef om, at Washington ikke agter at lempe på sanktionerne og ikke vil gøre dette, før Iran tager betydningsfulde og uigenkaldelige skridt til at begrænse dets atomprogram.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: