Klassiske fællessange

s15_jcTak for alle roserCD7Sprøde toner, klassisk fællessang, lækker instrumentering og en smuk tanke – sådanne overskrifter passer godt til albummet Tak for alle roser med Lena Marian Løbner.

Jeg ved, hvor der findes en have så skøn, og jeg ved (også) en lærkerede er de første numre på cd’en, som indeholder en række klassiske fællessange, som i bogstaveligste forstand har overlevet i en menneskealder og mere til. Lena og musikerne, hun arbejder sammen med, giver naturligvis sangene en egen nyfortolkning, hvilket jeg synes klæder dem. Naturen som Guds forunderlige og store skaberværk lader sig heller ikke fornægte; sange som ”Op al den ting” og ”Hil dig frelser og forsoner” sætter sangskatten i relief.
Cd’en er blevet til i samarbejde med Foreningen for frivillige på Hospice i Danmark og hjælpeorganisationen Håb for Alle. Håb for Alle består af forskellige mennesker, der vil nå ud til mennesker på en jordnær og håndgribelig måde bl.a. gennem litteratur, musik og sang. Faktisk har sådanne besøg på hospice været med til at bestemme, hvilke numre der kom med på cd’en, fordi det var de numre, som bliver spillet igen og igen, når bandet besøgte hjemmene. Tak for alle roser udspringer af en smuk tanke om at sprede lys og håb til mennesker på de mørkeste steder i livet.
Der er en hjemlighed og intimitet over mange af numrene, som er tiltrækkende. Det er, som om vi befinder os lige ved siden af guitaren og kan fornemme fingerspil og anslag. Nummeret ”Min fred” er ikke velpoleret, men en sprød stemme tilsat lækker instrumentering med kant, mens andre numre er mere tangentbårne og arrangementerne professionelle og stilrene. Alt i alt er Tak for alle roser en god anledning til at lytte til sange, som vi alle sammen kender, i en flot udførelse af Lena med band.
Josua Christensen

Lena Marian Løbner: Tak for alle roser
40 min.
149 kr.
Håb for Alle