Konference på Christiansborg om kirkernes sociale ansvar

Morten Aagaard fra Kirkens Korshær fremhævede kirkens ansvar og mulighed for at hjælpe.
Morten Aagaard fra Kirkens Korshær fremhævede kirkens ansvar og mulighed for at hjælpe.

13 tilfældige kirker har 63 sociale indsatser tilknyttet. Det svarer til ca. fem per kirke.
Det var en af de mange interessante facts, som deltagere på konferencen om Kirkernes Sociale Ansvar, kunne lytte til den 22. oktober på Christiansborg.
Der var nemlig både opmuntrende statistik og nedslående fakta på dagen, som begyndte med, at ordstyrer Hans Jørgen Jønsson opfordrede til at forny pioner-ånden i kirkerne på det sociale område.
Korshærsleder Morten Aagaard fra i Aarhus talte om kirkens ansvar bl.a. over for hjemløse:
– Når familien ikke er til stede, så må kirken være en ny familie, forklarede Morten Aagaard.
– Hvis jeg havde to milliarder, så skulle den ene gå til at forebygge familiernes sammenbrud og den anden skulle bruges til at fjerne barrierer for at hjælpe mennesker i samfundet.
I konferencen indgik også en politisk høring, hvor de deltagende politikere blandt andet opfordrede de frivillige til at huske at bringe alle deres gode historier videre.
Dorthe Suell, som var en af arrangørerne bag konferencen, offentliggjorde resultaterne af undersøgelsen af det sociale arbejde i 13 kirker.
Hun lavede det helt store regnestykke:
– Hvis man vover at gange de fem sociale indsatser per kirke op med de 2.679 danske folke- og frikirker, så giver det tilsammen 12.983 sociale indsatser.
Også Lars Bundgaard, generalsekretær i Jysk Børneforsorg, og Anne Jakshøj, Familiekonsulent, Frelsens Hær medvirkede i konferencen.
Eva