Regatta i Israel til ære for den danske sejlerprins

Mens kronprins Frederik er på vej fra Australien til Jerusalem for at overvære en galakoncert imorgen aften til minde om redningen af de danske jøder for 70 år siden, har byen Tel Aviv  afholdt en regatta til ære for den danske sejlerprins.

Regattaen er arrangeret af foreningen “Danmarks venner i Israel”, som sammen med den anden danske forening, “Danskere i Israel”,  har forestået arrangementet af koncerten og kronprinsbesøget  i samarbejde med den danske ambassade i Tel Aviv.

 

Kronprinsen vil tale til den store forsamling inden koncerten, som vil omfatte dansk musik.

De to organiserende foreninger har prøvet at få flest muligt herboende danskere og dansk-interesserede til at komme til koncerten i Jerusalem ved bl.a .at tilbyde gratis bustransport fra forskellige steder i Israel.

 

Programmet for kronprinsens besøg her er blevet lavet om mange gange, men i skrivende stund ser det således ud:

Kronprins Frederik skal kort efter sin ankomst besøge Yad Vashem-mindeinstitutionen for de millioner af jøder, der blev dræbt under nazismen, og vil herunder se den lille danske robåd ved navn “HD” (“Holger Danske”), som bragte hundredvis af flygtende danske jøder, modstandsfolk og allierede flyvere skudt ned over Danmark ud over revlerne til ventende danske fiskerbåde, som bragte dem videre til Sverige.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Næste punkt i kronprinsens ophold i Jerusalem er et besøg hos præsident Shimon Peres i præsidentboligen, inden afholdelsen af koncerten. Der var på et tidspunkt også tale om, at kronprins Frederik ville tage til Betlehem, men dette kunne ikke lade sig gøre under hans ultrakorte besøg.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: